Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ramazan’a özel erzak kolilerine enflasyon darbesi! Geçen yıla göre fiyatları büyük arttı!

Her sene Ramazan’a özel olarak satışa sunulan gıda paketleri, bir diğer ismiyle erzak kolileri, bu sene enflasyona kurban gitti! Yapılan son araştırmalara göre bu sene erzak kolilerinin fiyatı geçen sene kıyasla 2,5 kat arttı.

Ramazan’ın yaklaşmasıyla satışa sunulan erzak kolilerine ilişkin araştırma yapıldı. Türkiye’nin 81 ilinde ve 4 bin kişinin üzerinde müşterinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre müşterilerin satın alma davranışları araştırıldı.

Tüketicilerin koli içerisinde kaliteli markalar bulunmasına verdiği önem kriterinde 2021 yılında göre düşüş gözlemlendi. Bunun yanı sıra erzak kolisinin uygun fiyatlı olması kriteri geçen yıla göre daha yüksek bir tercih sebebi olduğu belirtildi. İş yerlerinin yüzde 56’sı koli içerisinde yer alan ürünlerin bilindik ve kaliteli markalardan oluşması gerektiğini vurguladı. Yüzde 44’ü ise kolinin uygun fiyatlı olması gerektiğini dile getirdi.

FİYATI 200 LİRAYA YÜKSELDİ

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, geçen sene 80 TL olan Ramazan ayı erzak kolilerinin bu yıl fahiş bir artışla 200 TL’ye çıktığını belirtti. Geçtiğimiz sene 150 koli Ramazan paketi alan hayırsever vatandaşların bu yıl 50 tane bile alamadığını kaydeden Bulut, “Esnaf pahalı olduğu için malını satamıyor, dar gelirli vatandaşa Ramazan kolisi ulaşmıyor” ifadesini kullandı.