Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ramazanda yasaklar gelecek mi? Kafe, restoran, lokanta…

Yasaklar geri gelecek mi? Koronavirüs vaka sayıları alarm veriyor. Koronavirüs tablosundaki olumsuz gidişatın ardından vatandaşlar yasakların yeniden gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.30’da Beştepe’de başlayacak. Gözleri kritik toplantının ardından yapılacak açıklamaya çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı sonrasında açıklama yapması bekleniyor.

BAKAN KOCA SUNUM YAPACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda artan vaka sayıları, illerdeki son durum, risk haritası, yerli aşı çalışmaları ve alınabilecek tedbirlerle ilgili kapsamlı bir sunum yapacak.

RAMAZANDA YASAKLAR GELECEK Mİ?

Ramazan ayı için ayrıca önlemler alınacak. İllerdeki vaka durumuna bağlı olarak, ramazan boyunca kafe ve restoranlara farklı saat uygulaması, hafta sonu tamamen kapalı olma gibi kurallar getirilebileceği belirtiliyor. Cami ve teravih namazları için de bazı önlemler tartışılıyor. 65 yaş üstüne toplu taşıt yasağı gibi farklı uygulamaların devreye sokulabileceği belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor.

İZMİR’DE SON DURUM

13-19 Mart haftasında koronavirüs vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul’da 251,12, Ankara’da 107,99 İzmir’de 111,41 oldu.

SAMSUN ALARM VERİYOR

Samsun, 100 bin kişide görülen vaka haritasında 508,97 ile yeniden en yüksek vakanın görüldüğü il oldu.

EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN İLLER

Haftalık verilere göre Samsun, Giresun, Sinop, Balıkesir ve Yalova 100 bin kişide en çok COVID-19 vakası görülen iller oldu.

EN AZ VAKA GÖRÜLEN İLLER

Haftalık verilere göre Şırnak, Siirt, Hakkari, Mardin ve Şanlıurfa 100 bin kişide en az koronavirüs vakası görülen iller oldu.