Refah payı zammı gelişmesi! Maaşlara seyyanen zam yapılacak: Duyuru yapıldı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, şubat ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından kamu görevlilerine verilen zamların enflasyon karşısında eridiğini belirterek, maaş düzenlemesi çağrısında bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ait enflasyon verilerini paylaştı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 67,07, aylık ise yüzde 4,53 artış gösterdi.

Yusuf Yazgan: Zamlar Erimiş Durumda, Maaşlar Yeniden Düzenlenmeli

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, enflasyon karşısında kamu görevlilerinin zamlarının eridiğini belirterek, maaşların yeniden düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Yazgan, şubat ayında TÜFE’nin ocak ayına göre yüzde 4.53, aralık ayına göre ise yüzde 11.54 arttığını açıkladı. Ramazan ayında fiyat artışlarının devam edeceğini öngören Yazgan, “Kamu görevlileri ve vatandaşların alım gücü korunmalı ve artırılmalıdır.” dedi.

Yusuf Yazgan’ın Talepleri: Piyasa İstikrarı ve Kamu Görevlisi Hakları

Yazgan, hükümetin piyasalardaki fiyat istikrarını koruması gerektiğini vurgulayarak, kiralardaki tavan zam oranının genişletilmesini ve kamu görevlileri için refah payı taleplerini yineledi. Artan enflasyon karşısında kamu görevlilerinin ve vatandaşların alım gücünün korunması ve artırılması gerektiğini vurgulayan Yazgan, hükümetin bu konuda acil adımlar atması gerektiği uyarısında bulundu.

Exit mobile version