EkonomiGündem

Resmen Açıkladı! 2023 Yılı Asgari Ücret İçin Planlanan Yeni Rakam

Merkez Bankası başkanının enflasyon oranını açıklaması ile birlikte, Sosyal Güvenlik Uzmanlarından 2023 yılı asgari ücret tahminleri ve hesaplamaları gelmeye başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, asgari ücret tahminlerini ve 2023 Ocak ayı asgari ücret beklentisini açıkladı. İşte haberinin detayları…

Peki, Milyonlarca çalışanın merak ettiği konu 2023 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte merak edilen o asgari ücret oranı…

Milyonlarca asgari ücret çalışanının çok yakından takip ettiği asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından açıklanan enflasyon tahmininin ardından konunun uzmanlarından asgari ücret ve emekli maaş zamlarına ilişkin yeni değerlendirmeler yapıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 4.500 TL

Katıldığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş en düşük emekli maaşının 4.500 TL’ye çekilmesini beklediğini ifade etti.

ASGARİ ÜCRET 8.500 TL

Murat Göktaş yaptığı açıklamaların devamında, hükümet tarafından yapılan “Ocak ayında çalışanları memnun edecek bir zam” ifadelerinin ardından beklentinin üzerinde bir asgari ücret zammı yapılacağını belirtti. Ayrıca Göktaş açıklamalarında asgari ücretin net 8.000-8.500 TL ve brüt olarak da 10 bin TL’ye yükselmesinin olasılık dahilinde olduğunu vurguladı.