Resmen asgari ücretin 3 bin 350 TL olduğunu açıkladı!

Türkiye’de asgari ücretle çalışanlar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından gelecek güzel bir habere kilitlenmişken, o güzel haber Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den geldi. Büyükerşen, belediye bünyesinde çalışan işçiler için asgari ücretin resmen 3 bin 350 TL olduğunu açıkladı! Aynı dakikalarda TÜRK-İŞ sendikası başkanı Ergün Atalay ise “İşveren ve hükümet, asgari ücretle ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir” dedi. İşte detaylar…

HERKES KONUŞURKEN O ASGARİ ÜCRETİ RESMEN AÇIKLADI

TÜİK açlık sınırının 2 bin 430 lira olduğunu savunurken bazı meslek kuruluşları ve muhalefet, Türkiye’de açlık sınırının en az 3 bin lira olduğunu savunuyor. TÜİK, 2021 yılı asgari ücretin 2700 TL olması yönünde önerisini beyan ederken CHP ve İYİ Parti en az 3 bin 150 TL olmasını ve ayrıca vergiden muaf tutulmasını ve böylelikle işverenin devlete ödediği sigorta prim ücretinin ve gelir vergisi ücretinin çalışanına vermesini öneriyor. TÜRK-İŞ sendikası başkanı Ergün Atalay ise, 2021 yılı asgari ücret belirleme komisyon toplantında 3 bin TL altında ki teklifleri kabul etmeyeceğini söylüyor. Tüm teklifler ve öneriler havada uçuşurken, CHP Eskişehir Belediye Başkanı Büyükerşen, düğmeye erken bası bastı ve asgari ücretin net 3 bin 350 lira yaptıklarını açıkladı. Bu karar, belediye işçileri tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Büyükerşen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yılbaşından sonra belediyede uygulanacak olan asgari ücreti 3 bin 350 TL olarak açıkladı.

“EMEK EN YÜCE DEĞER”

Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan işçilerin fotoğraflarıyla paylaşımda bulunan Başkan Büyükerşen, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Emek en yüce değer! Yarın açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, şehrimiz için yaz, kış, gece, gündüz demeden çalışan belediye personelimizin alacağı en düşük maaş Ocak ayı itibariyle 3 bin 350 TL’den az olmayacak. Bu şehre kattığınız tüm güzellikler için sizlere minnettarım!”

Exit mobile version