Resmen belli oldu: Çalışanların maaşları için flaş gelişme! Asgari ücrete Temmuz ayında…

Türkiye’deki yüksek enflasyon oranı nedeniyle vatandaşların alım gücü günden güne düşüyor. Bu düşüş ise asgari ücret başta olmak üzere çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yeni zamları gündeme getiriyor. Hükümet çalışmalara devam ederken güncel enflasyon verileriyle birlikte asgari ücrete gelebilecek zam oranı da belli oldu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası “AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız.” ifadelerini kullanmıştı.

Masadaki formüllerden birinin ise asgari ücretin yılda 2. kez 6 aylık enflasyon oranında artırılması olduğu ortaya çıktı.

ENFLASYON FARKINA GÖRE ZAM

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31,71 olarak dikkat çekti. Bu rakamla beraber emekli zammı için şimdiden yüzde 31,71 zam oranı kesinleşmiş oldu.

ASGARİ ÜCRETİN YENİ TUTARI

Mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 TL olarak uygulanıyor. Eğer beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret Temmuz zammı ile birlikte 5.997,30 TL’ye çıkacak.

Exit mobile version