EkonomiGündem

Resmen duyuruldu: Her aileye 1150 TL verilecek! Hemen e-Devlet şifrenizle girip başvurun

Milyonları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Ailelere 1150 TL’ye kadar doğal gaz yardımı yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden başladı. Dar gelirli aileler için 450-1150 TL doğal gaz yardımı yapılacak. Doğal gaz yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Ödemeler ise ekim-kasım aylarında gerçekleşecek.

DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan başvuruda bulunabiliyor. Bu yıl ilk kez uygulamaya alınan destek kapsamında daha önce 330 bin haneye yardımda bulunuldu.

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğal gaz desteği başvurusu yapmak isteyeler için şartlar şöyle;

Yardım için öncelikli kriterin hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te birinden az olması isteniyor. Ayrıca başvuru yapacak olan kişilerin üzerine kayıtlı mülk bulunup bulunmadığına bakılıyor. Doğal gaz yardımı verilebilmesi için hanenin yaşadığı bölgede doğal gaz altyapısı olup olmadığı da önemli.

DOĞAL GAZ YARDIM NE ZAMAN VERİLECEK?

Yılda iki kez olan doğal gaz desteğinde ilk ödeme mart ve nisanda yapılmıştı. Yardım desteğinin ikinci ödemesi ise ekim ve kasım aylarında gerçekleşecek.