Ekonomi

Resmi Gazete’de yayımlandı: 30 Eylül’e kadar ilave vergi geliyor!

28 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete’de “İthalat Rejimi Kararına Ek Karar” yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararı ile yayımlanan karar kapsamında 400’ün üzerinde ürün için 30 Eylül’e kadar ilave gümrük vergisi uygulanacağı öğrenildi.

28 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete’de bazı ürünlere gelen ek vergiye ilişkin karar yayımlandı. Buna göre 400’den fazla üründe 30 Eylül’e kadar geçici olarak ürün bazında değişen oranlarda yüzde 20’ye kadar, bu tarihten sonra ise 10 puana kadar daha düşük oranlarda ek gümrük vergisi uygulanacak. Plastik kart ve akıllı kart üretiminde kullanılmak üzere ithal edilecek plastik plakalara uygulanacak ilave verginin yüzde 10 olarak uygulanmasına kara verildi. Peki, hangi ürünlere ilave vergi uygulanacak?

Hangi ürünlere ek vergi getirilecek?

tekstil, döküm ve kaynak makineleri, takım tezgahları, presler, tarım ve hasat makineleri, pompalar, gemi vinçleri, römorklar, kord bezi, sitrik asit, camlar, ateş tuğlaları, emniyet kemerleri, yapışkanlar, termostat, tartı alet ve cihazları, peruklar, kar küreyiciler, fırınlar, davlumbazlar, demir çelikten eşya, kablolar, kıymetli süs eşyası ile bazı muhtelif ürünleri kapsayan 400’ün üzerinde ürüne ek vergi getirilecek.