Resmi Gazete’de yayımlandı! Emeklilere çok kötü haber! Tam 15 bin lira kaybettiler

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile emekli bayram ikramiyesi 3 bin liraya yükseltildi. Ancak bu artış, emeklilerin alım gücünü korumada yetersiz kaldığı paylaşıldı ve DİSK’in araştırmasına göre, emekli ikramiyesinin asgari ücrete göre kaybı 2024’te 15 bin TL’yi aşarak dikkat çekici bir boyuta ulaştığı ifade edildi. Bununla beraber gıda enflasyonuna ve resmi enflasyona göre emeklilerin ikramiye alım gücü son yıllarda ciddi şekilde azaldığı ifade edildi.

DİSK’in Talepleri

DİSK, emekli bayram ikramiyesinin en az asgari ücret kadar olması ve her yıl dört asgari ücret ikramiye ödenmesi gibi taleplerde bulunduğu paylaşılarak bu talepler, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek ve alım güçlerini artırmak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

İkramiye Tutarındaki Artışlar ve Enflasyon

Son yıllarda emekli bayram ikramiyesi tutarındaki artışlar enflasyonu karşılayamadığı belirtildi ve bu durum, emeklilerin alım gücünün her geçen yıl azalmasına neden olduğu emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için acil adımlar atılması gerektiği ifade edildi. Bunun için emekli aylıklarının enflasyon oranında artırılması ve ikramiye miktarlarının yeterli düzeyde belirlenmesinin önemli olduğu da aktarıldı.

Exit mobile version