Resmi Gazete’de yayımlandı; Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı personel alımı netleşti! Tam 27 bin personel alımı birden yapılacak…

Kamu kurum ve kuruluşların personel alımlarına son sürat devam ettiği yaz aylarında kamu kurum ve kuruluşların da iş arayan vatandaşlara bir müjdeli haber de Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile ortaya çıkan yeni personel alımının kontenjanın 27 bin olacağı öğrenildi. Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılının sonuna kadar yapacağı 27 binlik personel alımının kadro paylaşımı da aynı karar ile kamuoyuna duyuruldu. Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın yeni personel alımı için arayacağı şartlar da netleşmeye başladı.

BU YIL İÇERİSİNDE 27 BİN SAĞLIK PERSONELİ İSTİHDAM EDİLECEK

Yıl sonuna kadar 27 bin yeni sağlık personeli istihdamı gerçekleştireceği öğrenilen Sağlık Bakanlığı’nın alım yapacağı pozisyonlar da belli oldu. Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan karara göre, 19 bin 694 uzman doktor alacağı öğrenilen Sağlık Bakanlığı’nın aynı zamanda 147 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri de alacağı ortaya çıktı. Bu kararın ardından gözler, Sağlık Bakanlığı’nın yeni alımında arayacağı şartlara çevrildi.

BENZER ŞARTLARIN ARANACAĞI KONUŞULUYOR

Sağlık Bakanlığı, son toplu personel alımını geçtiğimiz mart ayında gerçekleştirmiş ve 10 bin yeni personelin alımı için şartlarını yayınlamıştı. Bu yılın sonuna kadar alınacak olan 27 bin personel için henüz şartları ve tarihi açıklamayan Sağlık Bakanlığı’nın benzer şartları arayacağı konuşulmaya başlandı. Son alımda adayları güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına tabi tutan Sağlık Bakanlığı, aynı zamanda personellerinde 657 sayılı Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlar için aranan şartları esas almıştı.

Exit mobile version