Ekonomi

Resmi Gazete’de yayımlandı: Ziraat Bankası aracılığı ile destek ödemeleri yapılacak!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Karar’ın yürürlüğe konulmasına karar verildi. Üreticilere yapılacak destek ödemelerinin Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacağı bildirildi.

2021 yılı için büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmeleri için destek ödemesi yapılmasına karar verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik destek ödemeleri ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre, üreticiye yeni ahır yapımı veya kapasite artışı için inşaat desteği verilecek. Açık besi yapan üretici de barınak amaçlı çadır desteği alabilecek. Destek programında makine, alet ve ekipman alımı da yer alıyor. En az bir yıldır faaliyette olan üreticilerin yararlanabileceği destek programı çerçevesinde, inşaat ve çadır için yüzde 50, makine ve ekipmanlar için ise yüzde 30 oranında hibe ödemesi yapılacak.

Desteklerden faydalanamayacak olanlar

Hibe desteklemelerinden kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklıkları yararlanamaz.
Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bu karar kapsamındaki aynı destek konularından daha önce yararlanan veya yararlanacak olan yatırımcılar, bakanlığa bu karar kapsamındaki yatırımlar için müracaat edemez.