Resmi Gazete’de Yayınlandı! Koruma Polis Eğitim Merkezi Kurulması Onaylandı

Elmadağ Şehit Mustafa Büyükpoyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen törende açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu uzun zamandır üzerinde çalıştıkları “Koruma Eğitim Akademisi” projesinden bahsetti. Koruma standartlarını yükseltmeyi hedeflediği projede hem hava kuvvetleri ekibinin hem de deniz kuvvetlerinde görev yapacak ekiplerin gerekli bütün koruma eğitimlerini üst düzey alacaklarını belirten Soylu yüksek seviyeli Koruma Eğitiminin Akademisi bünyesinde verilmesine geç kalındığını ancak artık bunun için gerekli olan adımın atıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Açıkladı

Koruma Akademisi açılışında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açılışı yapılan Koruma Eğitimi Akademisi hakkında bilgiler verdi. Mesleğin bazı üzücü sonuçlarının olduğunu bu yüzden hem çok dikkatli olunması gerektiğini hem de hiçbir şeyden sakınılmaması gerektiğine dikkat çekerek koruma polisi olacak kişilerin eğitimlerinin üst seviyede olmasının amaçlandığını ve bu yeni girişimin çok heyecan verici olduğunu belirtti.

Koruma Görevlisi Olmak İçin Akademiden Mezun Olunmalı!

Bütün hukuki alt yapısının hazırlandığı Koruma Polisliği Akademisi’nin amacının üst seviyede koruma polisleri yetiştirmek olduğunu vurgulayan Bakan, geçmişten beri beğenilen polislerin koruma olmalarına dair talepler aldığını ancak yeni uygulamadan sonra Koruma Polisliği Akademisi’nden mezun olmayanların koruma görevi yapamayacağını duyurdu.  İlk kez bu alanda yapılan bir çalışma olduğuna dikkat çeken Soylu kolluk kuvvetlerinin koruma polisi akademisi ile yeni bir misyon edindiğini belirtti. Artık özel bölgelerin korunması ve VIP koruma hizmetinin daha profesyonel ve üst düzey olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Akademinin Kurulmasına Onay Verdi!

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Koruma Eğitim Akademisi Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü kurulmasına onay veren cumhurbaşkanı merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak Ankara Koruma Eğitim Akademisi talebine imza attı.5 şubeden oluşacak akademi onayı bugün resmi gazetede yayınlandı.

Exit mobile version