Gündem

Resmi Gazetede Yayınlandı! O Meslek Grubu En Fazla 11 Saat Çalışacak

Resmi gazetede yeni bir karar yayınlandı. Buna göre taşımacılık grubunun günlük çalışma saatlerine yenilik getirildi. Ülkemizde taşımacılık sektörünü yakından ilgilendiren yönetmelik bugün resmi gazetede yayınlandı. Alınan kararda kara, denizyolu taşımacılığı yapan çalışanların çalışma süreleri artık 11 saati geçemeyecek.

Taşımacılık çalışma saatlerinde yeni dönem

Resmi gazetede bugün yayınlanan “Haftalık İş Günlerine Bölünemeyen Çalışma Süreleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ”e göre, artık günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi 7,5 saati geçemeyecek. Buna göre profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti bulunan çalışanların süresi ise 9 saati aşamayacak. Yalnızca haftada 2 kez en fazla 10 saat çalıştırılacaklar.

Gazetede yayınlanan kararda  “Günlük iş süresi 11 saati, gece çalışma süresi 7,5saati geçemez. Profesyonel ve ağır vasıta ehliyeti ile taşıt kullananların günlük çalışma süresi 9 saati geçemez, ancak bu süre herhangi bir hafta içinde iki kez on saate çıkarılabilir.” ifadesine yer verildi.

Uluslararası Çalışma Örgütüne göre: “Birleşik 2 hafta içinde toplam araç kullanma süresi 90 saati aşamaz. Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahate çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir.”