Resmi Gazete’den SGK kararı! Muayene olan hastalara para iadesi yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi sosyal medya hesabı üzerinden geri ödeme hamlesini duyurdu.

Resmi Gazete’den SGK kararı! Muayene olan hastalara para iadesi yapılacak- “19/10/2023 tarihli ve 32344 sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” adı altında açıklanan açıklamalara göre SGK’daki önemli hastalıklar ile ilgili olarak 23 ilaca yönelik karar alındığı belirtildi.

23 İLACIN 6’SI TÜRK ÜRETİMİ

SGK’nın resmi sosyal medya hesabı olan twitter (X) üzerinden yaptığı açıklamaya göre, bazı ilaçlara yönelik olarak geri ödeme listesi yayımlandı. SGK’dan ödemelere ilişkin olarak şu paylaşım ve açıklamalar yapıldı:

Sağlık Uygulama Tebliği kapsamını genişleterek, 6’sı yerli üretim olmak üzere 23 ilacı daha geri ödeme listemize aldık. 

Özellikle 1 numarada yerini alan vitamin, troid tedavisinde kullanılan, 2’de solunum sistemi, 4’te kanser ve 5’te ise antianemik antipsikotik immunosüpresant ile ilgili olarak detaylara yer verilirken 23 ilacın tamamı Resmi Gazete’de yer alan karar sonrası SGK’nın resmi web adresi üzerinden döküman olarak vatandaşlara sunuldu.  Geri ödeme listesindeki ilaçları görmek ve içerisinde sizin ilacınızın da olup olmadığını merak ediyorsanız hemen SGK’nın web adresini ziyaret edebilir “Duyurular” bölümünden tebliğe ilişkin detaylara ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version