Gündem

Reuters’dan Şok İddia! Musk Twitter’ı Almaktan Cayabilir!

Reuters’ın yaptığı habere göre, dünyaca ünlü milyarder Elon Musk’ın 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın almaktan vazgeçme ihtimali yatırımcıları endişelendiriyor.

Taraflar anlaştıklarını açıkladıktan sonra yükselen hisse fiyatları bu endişeler yüzünden son iki günün en düşük seviyesine indi.

Yatırımcılar Endişeli

Yatırımcıların endişelerini ise çoğunlukla Musk’ın ödeyeceği 21 milyar dolarlık nakit kısım oluşturuyor. İki tarafın anlaştığı şartlar kapsamında ödenmesi gerek nakit tutarın, Musk’ın karşılayabileceğinden yüksek olduğu düşünülüyor. Nakit kısmın finansmanını sağlamak için, kurucusu ve CEO’su olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla hisselerini satmak konusunda tereddütleri oluşabileceği ihtimali yatırımcıları oldukça endişelendirmiş durumda.

Musk’ın daha önce aniden fikir değiştirdiği konular olmuştu. 2018 yılında sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Elon Musk; elektrikli araç üretiminde dünya devi Tesla’yı borsa kotundan çıkaracağını söylemiş, ancak bu kararını hiç uygulamamıştı.

Daha Önce Vazgeçmişti

Elon Musk ilk önce, 4 Nisan tarihinde son aldığı hisseler ile birlikte toplam yüzde 9,2 oranında Twitter hissesi olduğunu açıklamıştı. Ertesi gün yapılan açıklamada ise Elon Musk’ın en büyük hissedar olarak yönetim kurulunda yer alacağı kamuoyu ile paylaşılmıştı. Yönetim kurulu ve Twitter CEO’su ile çalışmak için can attığını ifade eden açıklamalarını 6 Nisan tarihinde yapan Elon Musk, Nisan ayının 11’inde yönetim kuruluna katılmaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. Nisan ayının 14’ü geldiğinde ise pay başına 54,20 dolar ödeyerek Twitter’ın tamamını satın almak istediğini açıklamıştı.

Twitter ve Tesla Hisseleri Düştü

ABD borsalarında işlem gören Twitter hisseleri, dün akşam itibarı ile seansı yüzde 2,1 düşerek 48,68 dolar seviyesinde kapattı. Kapanış itibarı ile oluşan hisse fiyatı, Musk’ın teklif ettiği pay başına 54,20 dolarlık fiyatın oldukça altında kalıyor. Reuters’ın yaptığı hesaplamalar doğrultusunda Elon Musk’ın Twitter anlaşmasını tamamla ihtimali yüzde 62 olarak açıklandı.

Benzer bir durum da Tesla hisseleri için gerçekleşti. Elon Musk’ın, kurucusu ve CEO’su olduğu Tesla’nın hisselerini, Twitter’ı satın almak için satma ihtimali endişelere yol açtı. Salı günü itibarı ile yüzde 12 düşen Tesla hisseleri, toplamda 126 milyar dolar değer kaybetti.