Roman Abramovich, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında görüntülenmişti, Erdoğan’a teşekkür ettiği öğrenildi

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta sıcak çatışmalar sürerken, bir yandan da müzakereler ile barış görüşmeleri de devam ediyor. Bu kapsamda Rus ve Ukraynalı heyetler dün İstanbul’da Dolmabahçe’deki yüz yüze görüşmelerde bir araya geldi. Bu görüşmede, Rus milyarder iş insanı Roman Abramovich de yer aldı. Müzakereye arabuluculardan biri olarak katılan Abramovich’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sohbeti de dikkatlerden kaçmadı. Bu sohbet sırasında Roman Abramovich’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği öğrenildi.

Abramovich Müzakereci Rolünü Üstlendi

CNN Türk haberine göre Rus milyarder ve iş insanı Roman Abramovich, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlaması ile birlikte, savaşın ilk gününden bu yana devreye giren bir isim oldu ve taraflar arasında müzakereci rolünü üstlendi. Aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşen Abramovich, kısa sürede Türkiye ile de temaslara başladı. Abramovich, Mart ayının başlarında, Antalya Diplomasi Forumu öncesinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de görüşmüştü. Abramovich Kiev’deki bu görüşme sonrası kaldığı evden ayrıldığı sırada gaz bombasına maruz kalmış ve Abramovich’le birlikte 4 kişi bu gazdan etkilenmişti.

Abramovich’ten Erdoğan’a Çifte Teşekkür

Abramovich, daha sonra zehirlenme belirtileri ile Ankara’ya geldi ve Ankara Şehir Hastanesi’ne gitti. Burada özel bir bölümde tedavisi yapılan Abramovich’in ismi kayıtlarda gizli tutuldu. Tedavi sonrası Abramovich, İstanbul’daki müzakerelere dahil oldu ve başta Dışişleri yetkilileri olmak üzere Türk yetkilileriyle de sık sık temas kurdu. Son olarak Dolmabahçe’deki müzakerelerde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanında görüntülenen Abramovich’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği kısa sohbette Erdoğan’a teşekkür ettiği öğrenildi. CNN Türk haberine göre Abramovich, savaşın sonlanması için atılan adımlardan dolayı ve Türk’ün misafirperverliğinden dolayı Erdoğan’a teşekkür etti.

Exit mobile version