GündemMagazinManşet

RTÜK Başkanı’ndan Hasan Can Kaya açıklaması!

Exxen’deki Konuşanlar’ın sunucusu Hasan Can Kaya, kendisini izlemeye gelen bir konuğun ailesine küfür etmesi nedeniyle tepki çekmişti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, açıklama yaptı. Exxen’deki Konuşanlar’ın sunucusu Hasan Can Kaya, programına konuk olan genç kızın ailesine ettiği küfür nedeniyle tepkilere neden olmuştu.

Kısa sürede TT oldu

Programa katılan genç kız babasının Hasan Can Kaya’yı küfürle karışık övdüğünü söylemiş, Hasan Can Kaya da genç kızın babasına “Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bende babana küfür ederim giderken ödeşiriz” dedikten sonra hakaret etmişti. Bu sözler sosyal medyanın tepkisini çekti. Gün boyunca Twitter’da TT olan Hasan Can Kaya’ya tepki yağdı.

RTÜK başkanı tweet attı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun Başkanı (RTÜK) Ebubekir Şahin, konuyla ilgili tweet attı. Şahin, “Türk aile yapısına ve ahlakına uygun olmayan diyalogların geçtiği ‘Konuşanlar’ isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır” diye yazdı.