Gündem

RTÜK Duyurdu: Medyada Türkçeyi En Doğru Kullanan Ödüllendirilecek

Radyo Televizyon Üst Kurulu Duyurdu. RTÜK Yunus Emre ve Türkçe Yılı etiklikleri kapsamınsa bu yıl Türkçeyi en doğru ve anlaşılır kullanan medya ve yayıncılara ödül verecek. Türk Dil Kurumu her ne kadar Türkçeyi en doğru ve en anlaşılır şekilde kullanma konusunda adımlar atsa da son zamanlarda sosyal medyanın da hayatımıza girmesiyle birlikte dilde değişiklikler meydana gelmeye başladı.

Türkçeyi En Doğru Kullanan Adaylara Ödül Verilecek

RTÜK Türkçe ‘de yaşanan sorunları düzeltmek ve dilin daha anlaşılır ve doğru kullanılması konusunda adımlar atmaya başladı. Bu adımlar kapsamında Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında Türkçeyi en doğru şekilde kullanan yayıncılara ödül verecek.

Dünya Dili Türkçe Seferberliği Başlatıldı

RTÜK dilin doğru kullanılması ile ilgili denetimleri sıkılaştıracağını duyururken, Türkçeyi doğru kullanan yayıncılara da ödül verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya Dili Türkçe” seferberliği başlatıldı. Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında doğru Türkçe projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda TDK ile işbirliği protokolü imzalandı.

RTÜK çağrı kuruluşlarına çağrıda bulunarak, ödül alamaya aday programların adlarını ve yayın tarihlerini 30 Eylül 2021 tarihi mesai bitimine kadar iletilesini istedi. Aday programlar, turkceodulleri@rtuk.gov.tr adresine iletebilecekler.