Rumeli Göçmenleri İftarda buluştu

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını açan Rumeli göçmenleri kurulan 75 masada bini aşkın vatandaşla beraber Ramazan ayının bereketini paylaştı.

İftar yemeğinde Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya, Girit göçmeni olan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, çok sayıda muhtar, meclis üyeleri, dernek başkanları ve mahalle sakinleri bir araya geldi. Ramazan ayının ilk iftar programı okunan yemek duası ve çay servisi ile son buldu.

Hemşerilerinin yoğun katılımı sebebiyle onlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Güreler Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Teyfik Aguş, “Dernek olarak birlik ve beraberlik bilinciyle hareket ederek geleneksel hale getirdiğimiz iftar programlarımıza bir yenisini daha eklemenin ve hemşerilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek günde sizlerle bir arada olduğumuz için mutluyuz. Siz birbirinden değerli gönül dostlarımıza GÜRELER Derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” diye konuştu.

Düzenlenen iftar yemeğinin ardından açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Kahya, Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğuna dikkat çekerek; “Huzur ve barışın ülkemizde daim olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluşmanın mutluluğunu yaşarken hep birlikte daha güzel günlerimizin birlik ve beraberlik içinde geçeceğini temenni ediyorum. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Teyfik Aguş başkanıma teşekkürlerimi iletiyorum ’ dedi.

Ramazan ayı vesilesi ile toplumun her kesimi ile bir araya gelip Ramazan’ın coşkusunu ve sevincini yaşamaya çalıştıklarını ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine konuk oluyor, sokak iftarlarımızla vatandaşlarımızla buluşma fırsatı yakalıyoruz. Bugünde burada siz kıymetli hemşerilerimle aynı sofrada buluşmaktan dolayı çok mutlu oldum. Bu güzel organizasyondan dolayı Sayın Teyfik Aguş başkanıma çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepimize bu mübarek ayın bereketinden, rahmetinden istifade etmeyi nasip eylesin” diye konuştu.

Exit mobile version