Gündem

Rus askeri birlikleri Ukrayna ordusunun Azak Denizi ile bağlantısını kopardı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında 23. gün de geride kaldı ve savaşta 24. güne girildi. Rus askerleri 24 Şubat tarihinden bu yana Ukrayna topraklarında saldırılarına devam ediyor ve Ukrayna’da şehirlere bombalar yağıyor. Binlerce insanın öldüğü, şehirlerin yıkıldığı savaşın acı tablosu gün geçtikçe daha da vahim hale gelirken, Ukrayna’da yetkililer savaşın 23. gününe ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yaptı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından gelen açıklamada, Ukrayna ordusunun Azak Denizi ile bağlantısının kesildiği bilgisi verildi. Azak Denizi, Rusya’nın sıvı yağ yüklü gemilerin geçişine izin vermediği deniz olarak gündeme gelmişti.

Ukrayna Ordusunun Azak Denizi ile Bağlantısı Kesildi

Hatırlanacağı üzere Rusya, geçtiğimiz günlerde Azak Denizi’nde bulunan onlarca sıvı yağ yüklü geminin geçişine bir süre izin vermemişti ve bunun etkisi ile Türkiye’de sıvı yağ krizi başlamıştı. Vatandaşların marketlere akın etmesine ve sıvı yağ kıtlığı çıkacağı endişelerine neden olan bu gelişmelerle gündeme gelen Azak Denizi ile ilgili olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden kritik bir açıklama geldi. Yetkililer, savaşın 23. gününde kamuoyu bilgilendirmesi yaparken, Ukrayna ordusunun Azak Denizi ile bağlantısının kesildiği bildirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Açıklamaları

Rus işgal girişimi ile mücadele eden Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden gelen açıklamada “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ni mağlup etmek, Kiev’i kuşatmak, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına ulaşmak ve Ukrayna’nın sol yakasında kontrolü ele geçirme amaçlarına ulaşamadılar. İşgalciler, Donetsk operasyon bölgesinde kısmen başarılı oldu. Geçici olarak Ukrayna ordusunun Azak Denizi’ne ulaşmasını engellediler. Düşman Mikolayiv’e yaklaşırken, savunma birimleri tarafından ilerleyişleri durduruldu.” ifadeleri yer aldı.

“Bir Gün İçinde 14’ü Füze, 40’tan Fazla Saldırı”

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin söz konusu açıklamasının devamında ise “Düşman kara harekatlarındaki başarısızlıklarını hem yüksek hassasiyetli füzeler kullanarak hem de gelişigüzel bombalı saldırılar düzenleyerek telafi etmeye çalışıyor. Sadece içinde bulunduğumuz günde 14’ü füze saldırısı olmak üzere 40’tan fazla saldırı gerçekleştirildi” ifadeleri yer aldı.