Rus askerinin “teslim ol” çağrısına rest çeken Ukraynalı askere kahramanlık madalyası takıldı

Rus askeri birlikleri, 24 Şubat tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Ukrayna topraklarına girdi. Karadan, havadan ve denizden yürütülen saldırılarda Ukrayna’daki kentler bombalandı ve savaş sıcak çatışmalarla devam ediyor. Savaşın başladığı ilk günlerde, Yılan Adası’nı kuşatan Rus donanmasına ait gemiler, adadaki Ukraynalı askerlere “teslim ol” çağrısı yapmıştı. Rus donanmasının çağrısına rest çeken ve teslim olmayı kabul etmeyen Ukraynalı asker Roman Gribov’a, kendi memleketi olan Çerkasi’de Vali İgor Taburets tarafından kahramanlık madalyası verildi.

Yılan Adası’nda Askerlere “Teslim Ol” Çağrısı Yapılmıştı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş bölgede sıcak çatışmalarla devam ederken, masa başında da müzakere görüşmeleri sürüyor. Öte yandan Ukrayna ise savaşta kahramanlık sergileyen askerlere madalya takmaya devam ediyor. Savaşın ilk günlerinde Yılan Adası’nı kuşatan Rus askerleri, adadaki 13 Ukraynalı askere “teslim ol” çağrısı yapmıştı. Ancak adada bulunan Ukraynalı asker Roman Gribov ise eline aldığı telsizle teslim olmayacaklarını söylemişti ve Rus askerleri bunun üzerine adaya saldırmış ve adadaki askerleri rehin almıştı.

“Arkamızda Güç ve Doğru Var”

Rus askerleri tarafından esir alınan Roman Gribov, esaretinin sonlanması ile birlikte memleketi Çerkasi’ye döndü. Sosyal medyada “Ukrayna’nın en cesur askeri” olarak tanınan Gribov, Çerkasi Valisi İgor Taburets tarafından takılan kahramanlık madalyası ile ödüllendirildi. Roman Gribov Ukrayna halkına teşekkür ederek yaptığı açıklamada “Öncelikle Ukrayna halkına böyle bir destek için teşekkür ederim. Biz bu desteği hissediyoruz. Bu bize güç katıyor. Arkamızda güç ve doğru var. Birlikte kazanacağız” sözlerini dile getirdi.

Adadaki Askerlerin Öldüğü Konuşulmuştu

Yılan Adası’nı kuşatan Rus askerlerinin, Ukraynalı askerlerin teslim olmaması üzerine adaya saldırdığı ve adadaki askerleri öldürdüğü haberleri gündeme gelmişti. Ancak daha sonra adadaki Ukraynalı askerlerin yaşadığının ortaya çıkması üzerine Ukrayna Devlet Başkanı Volodmir Zelenskiy yaptığı açıklamada “Bazıları öldü, bazıları esir alındı. Rusya bazı mahkumlar için takas teklifi sundu. Tereddüt etmeden onları değiştirdik. Ölenler kahraman oldu, hayatta kalanlar da takasta kullanıldı” dedi.

Exit mobile version