Ekonomi

Rus askerleri Harkiv’de pazar alanına saldırdı, bu kez hedefte kurtarma ekipleri yer aldı!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 23. güne girildi. Devam eden savaşta kanlı çatışmalar yaşanırken, bölgeden kan donduran haberler de gelmeye devam ediyor. Rus askerleri dün içinde çocukların da olduğu ve etrafına büyük puntolarla “ÇOCUK” yazılmış olan tiyatro binasına saldırmıştı. Tiyatro enkazında çalışmalar devam ederken, Rus askeri birlikleri bu kez de tiyatro binasının yakınlarında bulunan bir pazara füzelerle saldırdı. Saldırı sonucunda en az bir kurtarma görevlisinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, bombardıman sonucu pazarda yangın çıktığı öğrenildi. Gündeme gelen haberlere göre Rus askeri birlikleri bu saldırılarda, bu kez de Ukraynalı kurtarma ekiplerini hedef aldı.

Rus Askerleri Pazara Saldırdı

Dün Rus askeri birlikleri, Mariupol kentindeki bir tiyatro binasına havadan saldırı düzenlemişti. Söz konusu binada 1.000’den fazla sivil olduğu belirtilirken, içeride çok sayıda çocuk olduğu da ifade edilmişti. Saldırının düzenlendiği binanın etrafına Ukraynalılar büyük puntolarla “ÇOCUK” yazmış olsa da Rus askerleri bölgeye saldırdı. Tiyatro binasının enkazının temizlenmesi için çalışmalar 23. günde de devam ederken, Rus askerlerinin bu kez de Harkiv’de bir pazarı hedef aldıkları iddia edildi. Ukrayna’nın kamu yayın kuruluşu Suspilne’nin son dakika haberine göre Rus askerleri Harkiv’deki Barabashovo pazarına saldırdı ve pazarda yangın çıktı.

Acil durum çalışanları ve kurtarma ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ederken Rus askerlerinin bölgeye ikinci kez saldırdığı iddia edildi. Elde edilen bilgilere göre bu saldırıda en az bir kurtarma görevlisi hayatını kaybetti.

ABD Başkanı, Çin Devlet Başkanıyla Görüşecek

Rus askerlerinin Ukrayna topraklarında saldırıları devam ederken, gözler ABD – Çin görüşmelerine çevrildi. ABD Başkanı Joe Biden, bugün Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile görüşecek. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Joe Biden’ın bu görüşmede Çin Devlet Başkanı Şi’ye “Rusya’ya askeri destek vermeleri halinde bunun karşılığı olacağı” uyarısında bulunacağını belirtti.