Rus askerlerinin öldüresiye dövüldüğü görüntüler hakkında açıklama geldi: Soruşturma başlatılacak, yapanlar cezalandırılacak

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında birinci ay geride kalırken, gözler Rus ve Ukraynalı heyetler arasında gerçekleştirilen barış müzakerelerine çevrildi. Belarus sınırında yapılan yüz yüze toplantıların ardından taraflar, arabulucu rolünü üstlenmek isteyen Türkiye’de karşı karşıya geldi. İstanbul’da devam eden toplantılarda, taraflar arasından barışçıl bir çözüm çıkması beklenirken, Ukrayna’dan gelen görüntülerle ilgili yetkililerden açıklama geldi. Ukrayna ordusuna bağlı bir Neonazi grubunun Telegram sayfasında, Rus askerlerin öldüresiye dövüldüğü ve bacaklarına uzun namlulu silahlarla ateş edildiği görüntüler yayınlanmıştı. Ukrayna’dan, görüntülere ilişkin beklenen açıklama geldi.

O Görüntülere Soruşturma Başlatıldı

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta, dün kan donduran bazı görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayılmıştı. Ukrayna ordusuna bağlı bir Neonazi grubu tarafından Telegram üzerinden paylaşılan görüntülerde, Ukraynalı askerlerin, esir düşen Rus askerlerini önce öldüresiye dövdükleri ve ardından bacaklarına uzun namlulu silahlarla ateş ettikleri görülüyordu. Yayılan bu görüntüler sonrasında Ukrayna Hükümet konuya ilişkin açıklama yaptı ve Rus askerlerine kötü muamele yapan kişilerin soruşturulacağını ve o kişilere ceza verileceğini duyurdu.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından Rus medyasında yer alan haberlere göre Rus müzakere ekibi, o görüntüleri protesto etti. Kiev’den gelen açıklamalarda, görüntülerin soruşturulacağı belirtilirken internette yayılan bu görüntüler çok kısa sürede viral olmuştu. Söz konusu kan donduran görüntüler, savaşın kanlı ve vahşi yönünü de bir kez daha gözler önüne sermişti.

Savaşta Ölen Rus Askerlerin İlişkin Çelişkili Açıklamalar

Savaşa ilişkin görüntüler ve savaşla ilgili gelişmeler gündeme gelmeye devam ederken, Rusya’nın verdiği kayıplarla ilgili çelişkili bilgiler de gündeme gelmeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı açıklamada “Son 24 saatte Ukrayna’ya ait 68 askeri üs yok edildi” ifadelerini kullanırken, Ukrayna Savunma Bakanlığı da Rusya’nın 17 bin 200 askeri personelini kaybettiğini açıkladı.

Exit mobile version