Rus askerlerinin stokları tükenmeye başladı, stok krizinin arkasından Ukrayna fabrikaları çıktı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 38. güne girildi ve bölgede çatışmalar devam ediyor. Rus askeri birlikleri bir aydan uzun süredir Ukrayna topraklarında saldırılarına devam ederken, Ukrayna halkı ve ordusu da Rus askerlerine karşı direnişini sürdürüyor. Uluslararası basında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna topraklarında istediği zafere 4-5 gün içinde ulaşmayı planladığı ancak hedeflerinin gerçekleşmemesi üzerine taktik değiştirmeye başladığı iddiaları yer alıyordu. Bu kez de Rus askeri birliklerinin stoklarının tükenmeye başladığına dair söylemler ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre Rus birlikleri tükenen stoklardan dolayı savaş alanında durma noktasına geldi.

Stok Krizinin Arkasında Ukrayna Fabrikaları Var

İngiltere medyasında yer alan haberlere göre Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde kullandığı birçok askeri malzeme, Ukrayna fabrikalarında üretiliyordu. Ancak savaşın başlamasıyla birlikte Rusya’ya tedarik sağlamayan Ukrayna’nın bu kararının ardından Rus askerlerinin ellerindeki stokları tükettiği iddia edildi. Habere göre Rus askerleri savaş alanında durma noktasına gelirken, bazı askeri kaynaklar Rusya’nın bu malzemeleri kendisinin üretemeyeceğini belirtiyor.

Savaşta geride kalan 5 haftanın ardından, İngiltere savunma kaynakları Rus ordusunun kritik silahlarını tükettiği ve artık Rusya’nın bu stokları yenileyemeyeceğini açıkladı. Ancak Rusya’nın stoklarını yenileyememesinin arkasında, Ukrayna fabrikalarının yer aldığı ortaya çıktı. Rus ordusunun kullandığı savaş uçaklarının ve tanklarının birçok bileşeninin Ukrayna’daki fabrikalarda üretiliyor olması, Rus askerlerinin stoklarının tükenmesine yol açtı.

“Rusya Bunları Kendisi Üretemez”

İngiltere savunma kaynaklarından ismi verilmeyen bir yetkili, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Ukrayna savaşında kullanılan malzemeler, Rusya ve Ukrayna arasında daha fazla işbirliği olduğu zamanlarda yapılan stoklardan geldi. Rusya şimdi söz konusu ekipmanları kendisi üretemez ve sıkı yaptırımlardan dolayı ithal etmesi de mümkün değil” dedi. Açıklamalara göre stok krizi en çok da Rus ordusunun ana zırhlı araçlarından olan T-72 muharebe tanklarının üretimini etkileyecek.

Exit mobile version