Rus devlet kanalında savaşı protesto eden gazeteciden saatlerdir haber alınamıyor!

Dünya Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatını ve savaşın etkilerini konuşmaya devam ediyor. Rus askerleri Ukrayna topraklarına ve Ukrayna’daki insanlara saldırılarına devam ederken, Rusya’da da savaşa karşı protesto sesleri yükseliyor. Ancak gündeme gelen son haberde endişe verici detaylar ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde birçok Rus televizyonunda Rusya, Ukrayna savaşından dolayı eleştirilmişti. Benzer bir şekilde Gazeteci Marina Ovsyannikova da Rusya devlet televizyonunun canlı yayınında Ukrayna’daki savaşa karşı pankart açmıştı. Gazetecinin avukatları, gözaltına alınan Ovsyannikova’dan haber alamadıklarını açıkladı.

Gazeteciden Saatlerdir Haber Alınamıyor

Rus Gazeteci Marina Ovsyannikova, Rusya’da savaşa karşı başlayan ve büyüyen tepkilere katılmış ve tepkisini Rusya devlet televizyonunda, canlı yayında göstermişti. Gazeteci kadın Ukrayna’daki savaşı protesto eden savaş karşıtı bir pankart ile kadraja girmiş ve canlı yayında sesini duyurmuştu. Pankart açtıktan sonra dün gece gözaltına alınan Gazeteci Marina Ovsyannikova’dan 12 saatten uzun süredir haber alınamadığı bildirildi. Gazetecinin avukatları, müvekkillerine bu süreçte hiçbir şekilde ulaşamadıklarını duyurdu.

“Burada Size Yalan Söylüyorlar”

Ovsyannikova, dün akşam saatlerinde Rusya devlet televizyonundaki haber bülteni sırasında stüdyoya elinde pankartla gelerek tepkisini göstermişti. Gazetecinin elindeki pankartta ise “Savaşa hayır, savaşı durdurun, propagandalara inanmayın, burada size yalan söylüyorlar” ifadeleri yer alıyordu. Gazetecinin bu protesto öncesinde bir video kaydettiği ve babasının Ukraynalı olduğunu söylediği, savaşı da bir suç olarak tanımlayarak “Kremlin propagandası için çalışmaktan utandığını” dile getirdiği ortaya çıktı.

Gazetecinin Avukatı Açıklama Yaptı

Gazeteci Ovsyannikova, bu protestosunun ardından gözaltına alındı ve gazetecinin avukatları, Ovsyannikova’nın kayıp olduğunu duyurdu. Gazetecinin avukatlarından BBC’ye konuşan Anastasia Kostanova, müvekkilinin yerini tespit edemediklerini ve telefonlara kimsenin yanıt vermediğini belirtti. Kostanova açıklamasında “Bu, onu avukatlardan sakladıkları, yasal destekten mahrum bıraktıkları anlamına gelir. Görünüşe göre çok zorlayıcı bir dava süreci hazırlamaya çalışıyorlar” dedi.

Exit mobile version