Gündem

Rus girişimci Vladimir Putin’in başına 1 milyon dolar ödül koydu: Ölü ya da diri!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz haftanın başında, Pazartesi günü yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlıklarını tanıdıklarını açıkladı. Putin’in söz konusu açıklamaları dünya genelinde tepki çekerken, birçok Batılı ülkeden ve ABD’den de yaptırım tehditleri gelmeye başladı. Ancak 24 Şubat Perşembe günü Putin, Rus ordularına Ukrayna topraklarına girmeleri için emri verdi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatı başladı. Savaşın başlaması ile birlikte yaptırım kararları da artarken, bir Rus iş insanı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile Vladimir Putin’in başına 1 milyon dolarlık ödül koyduğunu duyurdu. İlandaki “Ölü ya da diri” ifadesi de dikkat çekti. İşte detaylar…

Putin’in Başına 1 Milyon Dolar Ödül

Son dönemlerde, dünyanın en çok konuştuğu isimler arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yer alıyor. Hem hakkında fazla ve detaylı bilgi bulunmaması nedeniyle hem de yıllardır Rusya’nın başındaki tek isim olmasıyla dikkat çeken Putin, öte yandan geçtiğimiz hafta kameralar karşısında yaptığı açıklamalarla tüm dünyanın merak ettiği bir isim haline geldi. Ukrayna’ya karşı başlatılan işgal harekatında emri veren Putin, böylece milyonlarca insanın da tepkisini çekmiş oldu. Bu tepkilerden en ilginç olanı ise Rus girişimci ve eski bir bankacı olan Alex Konanykhin’den geldi. Ünlü iş insanı, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyurularda, Vladimir Putin’in başına 1 milyon dolarlık ödül koydu.

“Bunu Ahlaki Bir Görev Olarak Görüyorum”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatı devam ederken, Rus girişimci ve iş insanı Alex Konanykhin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başına 1 milyon dolar ödül koydu. Newsweek haberine göre ABD’de ikamet eden Rus girişimci Konanykhin, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyurularda subay ve memurlara seslendi ve “Putin’i, Rus ve uluslararası yasalara göre bir savaş suçlusu olarak” tutuklamaları için para verme sözü verdiğini duyurdu. Konanykhin, söz konusu paylaşımında “Bir etnik Rus ve bir Rusya vatandaşı olarak bunu ahlaki bir görev olarak görüyorum” dedi.

Paylaşımı Facebook Tarafından Silindi

Rus girişimci Alex Konanykhin’in sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda Putin’in yakalanmasına ilişkin olarak “ölü ya da diri” ifadeleri kullanıldı. Bunun üzerine söz konusu paylaşım, bu ifadelerden dolayı Facebook’tan silindi. Bunun üzerine Konanykhin ise sabah saatlerinde tekrar bir paylaşımda bulunarak, Putin’in savaş suçlusu olduğunu ve muhalifleri öldürdüğünü söyledi. Ukrayna’yı desteklemeyi sürdüreceğini ifade eden Rus girişimci, tekrar eden paylaşımında Putin’in başına koyduğu 1 milyon dolarlık ödülün hala geçerli olduğunu açıkladı.