Rus siyaset bilimcisi profesörden şok eden iddia: Putin, ailesini nükleer savaşa karşı korumalı sığınağa yerleştirdi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatında 6. gün geride kaldı. Savaş devam ederken, savaşın 6. gününde dünyayı şok eden bir iddia gündeme geldi. Savaşın 5. gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “nükleer silah” mesajları vererek küresel bir endişeyi tetiklemişti. Nükleer silah endişeleri alevlendikten sonra bugün Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan da nükleer silahlar ile ilgili çeşitli açıklamalar gelmişti. Gelen bu açıklamaların ardından savaşın 6. gününde Rus siyaset bilimcisi Prof. Valery Solovey, Vladimir Putin’in, ailesini Sibirya’daki bir yeraltı şehrinde sakladığını iddia etti. Yüksek teknolojili bu yeraltı sığınağının, nükleer savaş durumunda korunmak için tasarlandığı iddia ediliyor.

“Putin Ailesini Sığınakta Saklıyor”

Rusya-Ukrayna savaşında 6. gün geride kalmak üzere ve savaşın sıcak atmosferi seyrini bugün de düşürmedi. Yine savaşın gölgesinde kritik ve önemli açıklamalar gündeme geldi ve yine liderler küresel basında yer aldı. Dünkü açıklamalarında Vladimir Putin, “nükleer silah” açıklamalarıyla mesaj vermiş ve bir endişeye neden olmuştu. Ardından bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir açıklamada bulunarak söylemlerinde nükleer silahlara yer vermişti. Bu açıklamalar “nükleer savaş” kaygısını körüklerken, Rus siyaset bilimcisi Prof. Valery Solovey’den şok eden bir iddia ortaya atıldı. Solovey, Putin’in ailesini Sibirya’daki bir yeraltı sığınağında sakladığını iddia etti.

Solovey’in Putin Hakkındaki İddiaları

61 yaşındaki Prof. Solovey, savaşın ortasında gündemi sarsacak bir iddiada bulundu. Ünlü Rus siyaset bilimcisine göre Putin, ailesini Sibirya’da, yüksek teknolojiyle nükleer savaştan korunmak üzere tasarlanmış bir yeraltı sığınağında saklıyor. Solovey, söz konusu sığınağın Altay Dağları’nda olduğunu ve bu sığınağın nükleer savaştan korunmak üzere üst düzey teknoloji ile tasarlandığını öne sürdü. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde görev yapan Prof. Solovey daha önce de Putin’in “Rus halkından gizlenen sağlık sorunları yaşadığını” ve “şaman ritüellerine katıldığını” iddia etmişti.

Profesör Geçen Hafta 7 Saatlik Sorguya Çekilmişti

Rusya’da bazı insanlar Solovey’i “komplo teorisyeni” veya bir sahtekar olarak nitelendiriyor. Hatta bu tür iddiaları sık sık gündeme getiren Solovey, geçtiğimiz hafta “Putin’in sağlık ve zihinsel durumu” hakkında ortaya attığı iddialar nedeniyle tam 7 saatlik bir sorguya çekilmişti. Rus makamları tarafından sorguya alınan Solovey’in elektronik cihazlarına el konulmuş ve saatlerce evi aranmıştı. Ancak Solovey daha sonra serbest bırakılmıştı. Moskova’da kaynakları olduğunu iddia eden Solovey yayınlandığı son videosunda ise şu sözlere yer verdi:

“Hafta sonu Başkan Putin’in ailesi, nükleer savaş ihtimaline karşı hazırlanan özel bir sığınağa tahliye edildi. Bu sığınak dağlık Altay Cumhuriyeti’nde bulunuyor. Aslında bir sığınak da değil, en son bilim ve teknolojiyle donatılmış tam bir yeraltı şehri.”

Exit mobile version