Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dünyaya seslendi: Rusya ile ilişkilerinizi normalleştirin

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında 9. güne girildi. Rusya’nın başlattığı askeri operasyonda Rus askerleri Ukrayna2da birçok şehri bombalamaya ve vurmaya devam ederken, kuşatma altında olan başkent Kiev’de de Ukraynalı birlikler ve sivil halk, büyük bir çatışma için hazırlıklarını sürdürüyor. Rus ordusunun hedef aldığı 400 bin nüfuslu Mariupol kentinin savunması da öte yandan Ukrayna Ulusal Muhafızları tarafından yürütülüyor. Ukrayna’da savaş ve çatışma hazırlıkları devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir kez daha dünyaya seslenen bir açıklamada bulundu. Putin, diğer ülkelere Rusya ile ilişkilerini normalleştirme çağrısı yaptı.

Putin: Rusya ile İlişkilerinizi Normalleştirin

Rus askerlerinin tanklarla başkent Kiev’e her an girebilecekleri belirtilirken, halk barikatlar ve hendekler hazırlayarak düşmanı bekliyor. Şehirdeki bir inşaat alanında Rus tanklarının geçişini engellemek amacıyla inşaat işçileri ve halk, yoğun bir çalışma veriyor. Söz konusu inşaatı yürüten şirket, Kiev’i korumak için tüm inşaat alanlarını savunma hattına çevirdi. Ukrayna’da halk ve askeri birlikler Rusya’nın saldırılarına karşı hazırlıklarını sürdürürken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den de yeni bir açıklama geldi. Putin, söz konusu açıklamasında diğer ülkelere seslendi ve “Rusya ile ilişkilerinizi normalleştirin” dedi.

“İlişkilerimizi Kötüleştirmek İçin Bir Neden Göremiyorum”

Hükümet toplantısında açıklamalarda bulunan Vladimir Putin, diğer ülkelere seslendi ve Rusya’ya yönelik yaptırımları artırarak ilişkilerin daha da kötüye gitmemesi için çağrıda bulundu. Putin, komşulara karşı art niyetli olmadıklarını ifade etti ve “Eğer birileri Rusya ile işbirliği yapmak istemezse her halükarda karşımıza çıkan görevleri yerine getirecek ve kazanacağız” dedi. Putin açıklamasında ayrıca diğer ülkelere karşı ekonomik yükümlülüklerini de yerine getireceklerini ifade etti. Putin “İlişkilerimizi kötüleştirmek için bir neden göremiyorum” dedi ve Rusya’nın dostane olmayan eylemlere tepki verdiğini ifade etti.

Beyaz Saray Yeni Yaptırımlarını Açıklamıştı

Bilindiği üzere Rusya’ya yönelik yaptırımlar dünya genelinde artmaya devam ediyor. Son olarak Beyaz Saray Sözcüsü Psaki yaptığı açıklamalarında Putin’e, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a ve Rus güvenlik yetkililerine yaptırım uygulanacağını dile getirdi. BM’de görev alan 12 Rus diplomatı da ‘ulusal güvenlik’ endişeleri nedeniyle sınır dışı etme kararı aldıklarını belirten Psaki, ayrıca ABD’deki eyalet valilerine Rus markalı ürünleri marketlerden kaldırmalarını emretti.

Exit mobile version