Rusya devlet televizyonunda şok eden görüntüler! Erdoğan’ın fotoğrafı da yer aldı

Rusya ile Ukrayna arasında bir yanda tırmanışa devam eden, bir diğer yanda ise gelen açıklamalar ile belirsizliğini koruyan gerilim, bugün itibariyle farklı noktalara ulaşmaya başladı. Belarus ile gerçekleştirdiği tatbikatın ve resmi açıklamaların ardından savaş gerilimini bölgeye taşıyan Rusya’da, küresel gündemi şaşkına çeviren bir görüntü medyaya yansıdı. Rusya devlet televizyonunda “Savaş kimlerin işine gelir?” sorusu soruldu ve aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu bazı liderlerin fotoğrafları paylaşıldı.

Gerilim Yeniden Körüklendi

Rusya ile Ukrayna arasında tırmanan gerilim, geçtiğimiz hafta Rusya’dan gelen açıklamalar ile dinmeye başlamıştı. Rusya’nın, dış basında dile getirilen savaş haberlerine karşı çıkması ve daha sonra ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir zirve için prensipte anlaşması, gerilimin dinmesini desteklemişti. Ancak gerilim azalmış olsa da Rusya devlet televizyonunda yayınlanan bir program, yeniden gerilimi körükledi.

Rusya Devlet Televizyonunda Skandal Görüntüler

Sözcü’nün haberine göre Rusya devlet televizyonu Rossiya 1’de yayınlanan bir programda “Hangi liderlerin savaşa ihtiyacı var?” şeklinde bir bölüm hazırlandı. Programın sunucusu tarafından hazırlanan listede birçok liderin ismi ve bunların gerekçeleri yer aldı. Programda ele alınan listede İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerin isimleri ve görüntüleri yer aldı. Vladimir Putin yandaşı olduğu bilinen programın sunucusu Dimitry Kiselyov, ayrıca haberde Ukrayna ordusunun ülkenin doğusunda binlerce insanı öldürdüğünü öne sürdü. Kiselyov öte yandan bu gerilimin arkasında batılı liderlerin olduğunu da iddia etti.

“Öldürmeye Hazırlanıyorlar” Propagandası

“Putin’in Sözcüsü” olarak bilinen sunucu Dimitry Kiselyov, geçtiğimiz hafta ise söz konusu haber programında yeni bir propaganda başlatmış ve Ukrayna’nın doğusunda yaşayan Ruslara yönelik Ukraynalı milliyetçilerin saldırı planladığını öne sürmüştü. Sunucu, Ukrayna’nın Donbass bölgesinde binlerce sivilin işkence edilerek vahşice öldürüldüğünü iddia etmişti. Söz konusu haber, programda “Öldürmeye hazırlanıyorlar” başlıklı bir bölümde yayınlanmıştı. Ayrıca bu haber bölümünde Ukraynalı milliyetçilerin “Hepinizi öldürüp doğramak ve çocuklarınızı kablolarla asmakla” tehdit ettiği bölgedeki ayrılıkçı bir savaşçı ile yapılan bir röportaja da yer verilmişti.

Exit mobile version