Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Katarlı mevkidaşını eline cebinde karşıladı, görüntüler gündeme oturdu: Lavrov bir mesaj mı veriyor?

Rusya ilke Ukrayna arasındaki savaş 20. gününde devam ederken, Rusya’nın hem savaşla ilgili hem de diğer dış ilişkileriyle ilgili olarak attığı diplomasi adımları da devam ediyor. Rus yetkililerin çeşitli konularda çeşitli ülkelerle temasları devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Bin Abdulrahman Al Sani ile bir araya geldi. Lavrov, Katarlı mevkidaşı Al Sani’iyi Moskova’da ağırladı ancak görüşmeye, Lavrov’un mevkidaşını karşılama şekli damgasını vurdu. Sergey Lavrov, Moskova’daki görüşmede, ağırladığı Katar Dışişleri Bakanı’nı eli cebinde karşıladı. Mevkidaşı ile tokalaşan Lavrov’un elini bir süre cebinden çıkarmamaya devam etmesi de dikkat çekti.

Lavrov’dan Eli Cebinde Karşılama

Dünyanın gündeminde uzun bir süredir Ukrayna’dan gelecek haberler yer alıyor. Rus ve Ukraynalı heyetler arasındaki müzakerelerden barışçıl bir çözüm çıkması beklenirken, savaş artık 3. haftasına girdi ve Rusya-Ukrayna savaşını durdurmak için aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke diplomasi adımları atmaya devam ediyor. Türkiye gibi Rusya-Ukrayna savaşını durdurmak adına diplomasi adımları atan ülkelerden biri olan Katar, Moskova ile temasa geçti. Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Bin Abdulrahman Al Sani, söz konusu temas için Rusya’nın başkenti Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un konuğu oldu. Ancak görüşmeye, Lavrov’un eli cebinde pozu damgasını vurdu.

Kapıda Ateşini Ölçtürdü

Ukrayna’daki savaşın gölgesinde gerçekleşen Katar ve Rusya Dışişleri Bakanları görüşmesine, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un hareketi damga vurdu. Sergey Lavrov, basın mensupları önünde Katarlı mevkidaşını karşılarken sol elini cebinden çıkarmadı. Lavrov’un, Al Sani ile tokalaştığı sırada da elini bir süre cebinden çıkarmaması dikkat çekti. Öte yandan Lavrov, Moskova’ya gelen Katarlı mevkidaşının ve kurmaylarının kapıda ateşlerini ölçtürdü. Lavrov’un hamleleri kısa süre içinde dünya basınında yankı buldu.

Exit mobile version