Gündem

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan kritik müzakere açıklaması: Uzlaşma için belli bir umut var

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 21. gün de geride kaldı. Rus askerleri Ukrayna topraklarına saldırmaya devam ederken, bir taraftan da Rus ve Ukraynalı heyetler arasında müzakere görüşmeleri sürüyor. Dünya söz konusu müzakerelerden barışçıl bir sonuç çıkmasını beklerken, görüşmelere ilişkin kritik açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Söz konusu müzakerelere ilişkin bir yeni açıklama da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Lavrov, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ateşkes adına ılımlı sinyaller verdi. Rus bakan Ukrayna heyeti ile yapılan görüşmeleri değerlendirdi ve bu müzakerelerin zorlu geçtiğini ancak uzlaşma için belli bir umut olduğunu dile getirdi.

“Görüşmeler Zorlu Ama Uzlaşma Umudu Var”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 21. gün de geride kaldı. 3 haftadır devam eden savaşta yüzlerce sivil ve masum insanın yanı sıra binlerce asker de hayatını kaybetti. Rus askerleri Ukrayna topraklarını bombalarken, diğer taraftan savaşın durması ve anlaşmaya varılması için Rus ve Ukraynalı heyetler de müzakere için masaya oturdu. Gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin bir yeni açıklama Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Lavrov, müzakerelerin 6. turu sürerken, Ukrayna ile yürütülen görüşmelerin zorlu geçtiğini ancak uzlaşma için belli bir umut olduğunu belirtti.

“Türkiye’nin Arabuluculuk Teklifine Olumlu Bakıyoruz”

Sergey Lavrov konuya ilişkin açıklamasında “Mevcut kriz önemli bir an. Dünya düzenini belirleyecek… Ukrayna ile barış görüşmeleri zor ama uzlaşma konusunda umut var” dedi. Müzakerelerde iş ruhunun görülmeye başladığını ve bunun, Ukrayna’nın tarafsız statüsü üzerinde anlaşılabileceğine dair umut verici olduğunu ifade eden Lavrov’un ayrıca Türkiye ve İsrail’in, müzakerelerde arabulucu olma tekliflerine de sıcak baktıklarını belirtti. Savaşın bir an önce durması için birçok ülke çalışmalarını sürdürürken, Türkiye gibi bazı ülkeler de arabulucu olarak iki ülke arasında yer almaya çalışıyor.