Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov canlı yayında dünyaya seslendi: Nükleer savaş olasılığı konuşuluyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 8. gününde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Rus ve Ukraynalı heyetler arasındaki müzakere görüşmelerinden bir sonuç çıkmamıştı ve gözler müzakerelerde ikinci toplantıya çevrildi. Toplantıdan barışçıl sonuçlar çıkması beklenirken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Tüm dünyaya seslenen Lavrov “Ukrayna müzakereleri ertelemek için bahane üretiyor” dedi. Açıklamalarında “Karşılıklı çıkarlar gözeterek bir sonuca varacağız” vurgusunda bulunan Lavrov, bir kez daha gündemine “nükleer savaş” söylemlerini aldı. Nükleer savaş ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Lavrov, “Nükleer savaş olasılığı konuşuluyor. Ancak bunu biz demiyoruz. Bize karşı gerçek bir savaş başlarsa bu planları yapanlar bunu düşünmeli” dedi.

Lavrov’dan Bir Kez Daha “Nükleer Savaş” Açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz haftanın başında modern Ukrayna’nın Lenin ve Rusya rejimi sayesinde kurulduğunu öne sürdü ve Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıdı. Ayrıca Donbas bölgesinin de Rus toprakları olduğunu öne süren Putin, 24 Şubat’ta Rus ordularına Ukrayna’ya girme emri verdi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 8. güne girilirken, gözler heyetlerin gerçekleştireceği müzakerelere çevrildi. Müzakereler beklenirken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan bir kez daha “nükleer savaş” içerikli açıklamalar geldi.

“Nükleer Silahlar Batı’nın Aklında”

Canlı yayında konuşan ve dünyaya seslenen Lavrov, Ukrayna’nın müzakereleri ertelemek için bahane ürettiğini öne sürdü ve “Nükleer silahlar bizim değil, Batı’nın aklında olan şey” dedi. Açıklamalarının devamında Lavrov “Rusya, Ukrayna’dan gelen askeri tehdide izin veremez. Rusya – Ukrayna görüşmesi bugün yapılabilir. Putin kararların alındığı haftalık güvenlik konseyi toplantılarına katılıyor.” sözlerini dile getirdi. Daha önceki açıklamalarında da nükleer savaş söylemlerinde bulunan Lavrov, bir kez daha benzer açıklamalarda bulundu.

“Siyasi Olarak Kendimizi Yalnız Hissetmiyoruz”

Canlı yayında dünyaya seslenen Lavrov “Nükleer savaş olasılığı konuşuluyor. Ancak bunu biz demiyoruz.  Bize karşı gerçek bir savaş başlarsa bu planları yapanlar düşünmeli. “ dedi. Fransız gazetecinin sorduğu “Birleşmiş Milletler’de Rusya’yı kınayan kararda Rusya’ya 4 ülkenin destek vermesi Rusya için fiyasko mudur?” sorusuna karşılık “Donbas’ta 8 yılda 14 bin insan öldürüldü. Bu aslında Batı’nın fiyaskosudur. Biz siyasi olarak kendimizi yalnız hissetmiyoruz” yanıtını verdi.

Exit mobile version