Gündem

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova açıklamada bulundu: Rusya’nın amacı, Ukrayna hükümetini devirmek değildir

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 14. güne girilirken, Moskova’dan gelen açıklamalarda, Ukrayna’dan sivillerin tahliyesi için 5 şehirde insani koridor kurulması için geçici ateşkes uygulanacağı bildirilmişti. Devam eden savaşla birlikte Rusya’dan askeri harekata ilişkin yeni açıklamalar geldi ve Rusya Dışişleri Bakanlığı, Sergey Lavrov’un Türkiye’ye geleceğini teyit etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba’nın, 10 Mart tarihinde Antalya’da 3’lü zirve gerçekleştirecekleri duyurulmuştu. Bir diğer yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamalarda, Ukrayna’daki “özel askeri operasyonun” amacının, mevcut hükümeti devirmek olmadığı ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama Geldi

Rusya-Ukrayna savaşında 14. güne girildi ve Ukrayna topraklarında çatışmalar devam ediyor. Moskova’nın aldığı “sivillerin tahliyesi için insani koridor” kararı ile yarın Moskova saati ile 10.00’dan itibaren Ukrayna’nın 5 şehrinde tahliyelerin başlatılacağı bildirilmişti. Bu açıklamanın ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan savaşa ilişkin yeni açıklamalar geldi. Sputnik’te yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da yürütülen “özel askeri harekatın” amacının, mevcut Ukrayna hükümetini devirmek olmadığını bildirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus birliklerinin Ukrayna’daki harekatına ilişkin açıklamasında “Rusya Federasyonu ordusunun özel askeri operasyonu tamamen istenen plana göre ilerliyor” dedi.

“Operasyonumuzun Hedefi Sivil Nüfus da Değildir”

Mariya Zaharova yaptığı açıklamalarda, Rusya’nın amacının, Ukrayna hükümetini devirmek olmadığını vurguladı. Zaharova konuya ilişkin açıklamasında “Ukrayna’nın işgali, devlet olarak yok edilmesi ya da bu ülkenin mevcut hükümetinin devrilmesi, özel askeri operasyonumuzun amaçları arasında bulunmuyor. Operasyonumuzun hedefi sivil nüfus da değildir” sözlerini dile getirdi. Zaharova, Batılı medyanın yarattığı desenformasyon nedeniyle bu bilgileri sürekli tekrarlamak durumunda olduklarını da ifade etti. Bir diğer yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamaları, Bakan Sergey Lavrov’un Türkiye’ye geleceğini de teyit etti.