Rusya geçici ateşkes ilanına rağmen bombardımana devam etti! Sivillerin tahliyelerinin ertelendiği açıklandı

Rusya ile Ukrayna arasındaki 10 gündür devam eden savaşta, Rus askeri birliklerinin Ukrayna topraklarına saldırıları devam ediyor. Ukrayna halkı bölgeden uzaklaşmaya ve diğer ülkelere sığınmaya çalışırken, bugün sabah saatlerinde Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama gelmişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Mariupol ve Volnovaha kentlerinden sivillerin tahliye edilmesi için insani koridor oluşturulması konusunda anlaşıldığı ve saat 10.00 itibariyle geçici ateşkes ilan edildiği duyurulmuştu. Yapılan açıklama sonrasında tahliyeler başlamıştı ancak Ukrayna, ilan edilen ateşkese uyulmadığını ve bombardımanın sürdüğünü, bu nedenle de Mariupol kentinden tahliyelerin ertelendiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Geçici Ateşkesi Duyurmuştu

Rus askeri birlikleri, 24 Şubat Perşembe günü sabah saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas bölgesinden Ukrayna topraklarına girdi ve Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Rus askerleri Kiev’e ve diğer şehirlere saldırılar düzenlemeye devam ederken, savaşta 10. güne girildi. 10 gündür süren savaşta Ukrayna’dan yüz binlerce insan başka ülkelere sığındı. Sivil halkın tahliye edilmesi amacıyla bugün itibariyle insani koridorlar oluşturulması konusunda anlaşma sağlandığı bildirilirken, Rusya Savunma Bakanlığı tahliyeler için geçici ateşkes ilan edildiğini duyurmuştu. Ancak Ukrayna, ateşkese uyulmadığını ve Mariupol kentinde tahliyelerin ertelendiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Bombardımanın Devam Ettiğini Açıkladı

Devam eden Rusya-Ukrayna savaşında taraflar 2 kez müzakere masasına oturdu. Son toplantıda varılan anlaşmanın neticesinde, Ukrayna’daki sivil halkın tahliye edilmesi için Mariupol ve Volnovaha şehirlerinde insani koridorların oluşturulması amacıyla Rusya Savunma Bakanlığı, saat 10.00 itibariyle geçici ateşkes ilan edildiğini açıkladı. Gelen bu açıklama sonrası sivil halk bölgeye doğru ilerlemeye başladı ancak Mariupol Belediye Başkanı, Rusların bombardımana devam ettiklerini ve bu nedenle de tahliyelerin ertelendiğini açıkladı.

Mariupol Şehri Ablukaya Alındı

Rus askeri birlikleri, Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donbas üzerinden ve Belarus üzerinden Ukrayna topraklarına girdi ve başkent Kiev’i bombalamaya başladı. Öte yandan Ruslar diğer kentlerde de saldırılarını sürdürürken, Ukrayna’nın stratejik liman şehri olan Mariupol, Rus askeri birlikleri tarafından ablukaya alındı. Mariupol Belediye Başkanı Vadym Boychenko, abluka altına alınan kentteki 400 bin sivil vatandaşın bir kısmının güvenli şekilde tahliye edilmesi için askeri yardım ve insani koridor talebinde bulunmuştu.

Exit mobile version