Gündem

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan savaşın birinci ayında kritik açıklama: Operasyonun birinci etabı tamamlandı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde birinci ay geride kaldı. Savaşın 30. gününde Rusya’dan savaşa ilişkin kritik bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “özel askeri operasyonda” Donbas’ın tamamen özgürleştirilmesine odaklanılacağı ifade edildi. Açıklamada “Özel operasyonda Donbas’ın tamamen özgürleştirilmesine odaklanacağız. Abluka altındaki Ukrayna kentlerine girme olasılığını tamamen göz ardı etmiyoruz. Ukrayna’daki operasyonun genel olarak birinci etabı tamamlandı” ifadelerine yer verildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Yapılan Açıklamalar

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 30. gün de geride kaldı. Bir aydır devam eden savaşta binlerce sivil hayatını kaybederken, her iki taraftan da binlerce asker öldü. Kanlı çatışmaların ve bombardımanların devam ettiği Rusya – Ukrayna savaşının 30. gününde, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan savaşa ilişkin kritik bir açıklama geldi. Binlerce insanın öldüğü ve binlerce insanın da yaralandığı savaş hakkında değerlendirme yapan Savunma Bakanlığı “Ukrayna’daki operasyonun genel olarak birinci etabı tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamada “Özel operasyonda Donbas’ın tamamen özgürleştirilmesine odaklanacağız. Abluka altındaki Ukrayna kentlerine girme olasılığını tamamen göz ardı etmiyoruz. Ukrayna hava sahasının kapatılması için her türlü teşebbüse Rus askerleri yanıt verecektir. Batının Ukrayna’ya silah sağlaması büyük bir hata, çatışmanın uzamasına yol açıyor. Luhansk bölgesinin yüzde 93’ü özgürleştirildi. Ukrayna Hava Kuvvetleri ve Ukrayna’nın hava savunma sistemlerinin neredeyse tamamı, Ukrayna donanmasının ise tamamı imha edildi” ifadeleri yer aldı.

Şehirler ve Ölen Asker Sayıları Hakkında Bilgi Verildi

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ayrıca Ukrayna kentlerinin son durumları hakkında da bilgiler paylaşıldı. Yapılan açıklamada “Ukrayna’nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mıkolayiv kentleri kuşatma altında, Herson bölgesinin tamamı, Zaporijya’nın da büyük bir kısmı kontrolümüzde” dendi. Ayrıca açıklamada 1 ayda 14 binden fazla Ukraynalı askerin öldüğü ve 16 binden fazla askerin yaralandığı belirtilirken, ölen Rus askerlerinin sayısının ise 1.351 olduğu ve yaralanan Rus askerlerinin sayısının da 3 bin 825 olduğu belirtildi.