Rusya-Ukrayna gelişmeleri altını vurdu: Uzmanlar açıkladı! Altın fiyatları düşecek mi?

Ons altın fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal kararı almasının ardından rekor yükselişler yaşarken son olarak iki ülke arasındaki gelişmelerin olumlu yönde ilerlemesiyle fiyatlar gevşeme yaşadı. İyimser beklentiler ile geri çekilen fiyatlara bugünkü Fed toplantısında verilecek faiz kararı da damgasını vuracak. Peki uzmanlar altın fiyatları konusunda hangi görüşte? Altın fiyatları düşecek mi?

Piyasanın önde gelen isimleri hem gram altın hem de ons altın için kısa süreli geri çekilmenin geçici olduğunu düşünüyorlar. İşte öne çıkan uzman yorumları…

Ahlatcı Yatırım

Gram altında net olarak ons altında yaşanan dünkü geri çekilmenin fiyatlanmasının yaşandığını söyleyebiliriz. 900TL aşağı yönlü kırıldı ve 894TL test edildi. Özellikle kurda yaşanan kısa süreli sert geri çekilme bu seviyenin test edilmesinde ayrıca önemli oldu. Bugün ABD’de Fed FOMC toplantısı önemli.

Bugün yurt içinde veri akışı sınırlı olmakla birlikte savaş ile ilgili haber akışı takip edilmeye devam edilecektir. Yaşanacak gelişmeler çerçevesinde gram altında 955 ve 965 TL seviyesi direnç, 945 TL ve 930 TL seviyesi ise destek olarak takip edilebilir.

İntegral Yatırım

Ons altın forex piyasasında sabah saatlerinde 1919 seviyesi yakınlarında işlem görüyor. Değerli metal üst üste 3 satıcılı gününü geride bırakırken kritik Fed gününde yatay seyrediyor. Bugün küresel piyasalarda gözler Fed’de olacak. Fed’in 25 baz puanlık faiz artışına gitmesi bekleniyor. Ayrıca ekonomik projeksiyonlarını açıklayacak olan Fed’den bilançonun ne zaman daraltılacağı ve önümüzdeki süreçte kaç faiz artışına gidileceği gibi soruların da yanıtları aranacak. Güçlü Dolar teması piyasaya hakim olmaya devam ediyor. ABD 10 yıllıkları %2,15 ile yükselişini koruyor. Dolar Endeksi 98,80 yakınlarında. Diğer taraftan Rusya ve Ukrayna arasında devam eden müzakerelerin, 6’ıncı turun bugün yapılacak. O cepheden gelen barışçıl mesajlar da ons altını baskılamaya devam ediyor.

İnfo Yatırım

Son zamanlarda altın fiyatlarında Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş konusunda gelen haber akışları oldukça etki etti. Savaşın ilk zamanlarında 2070 seviyelerini gören altın, buralardan itibaren aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Son günlerde ise Rusya ve Ukrayna arasında müzakere süreci hız kazandı ve görüşmeler sonrasında daha ılımlı mesajlar veriliyor. Bu mesajlar ise piyasalarda bir umut yaşanmasına vesile oluyor ve altında aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşiyor. Bu konu dışında haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden biri olan FED toplantısı bugün sona erecek.

Exit mobile version