Rusya-Ukrayna krizi iç piyasaya yansıdı: Fiyatı 7 günde 2.5 kat yükseldi!

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi sonucu Rusya’dan ithal edilen kömür tedarikinin neredeyse durma noktasına gelmesiyle Türkiye’de yerli kömüre yönelim meydana geldi. Ancak artan bu talebi fırsata çeviren yerli kömür tedarikçileri Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun belirlediği kömür fiyatlarının yaklaşık 2,5 katına iç piyasaya kömür vermeye başladı. İşte detaylar…

Yeni Şafak’tan aktarılanlara göre Rusya’dan yapılan kömür tedarikinin durma noktasına gelmesiyle birlikte sanayide yaşanan kömür krizini fırsata çevirmek isteyen bazı fırsatçı firmalar da ortaya çıktı. İthal kömüre ulaşmakta zorluk yaşayan sanayiciler, ihtiyaçlarını karşılamak için yerli kömüre yöneldi. Bu durum yerli kömür tedariki yapan bazı firmaları fırsatçılık yapmaya itti.

Ukrayna-Rusya savaşını bahane olarak gösteren bazı firmalar, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun belirlediği kömür fiyatlarının çok üzerinde fiyatlarla iç piyasaya kömür satmaya başladı.

Fiyatı 2.5 Kat Arttı

Dünyada yaşanan sıcak gelişmeler sonucu yerli linyit kömüründe yaklaşık 2,5 kat fiyat artışı yaşanırken, fiyatlar ton başına 800 liradan 2 bin liraya kadar yükseldi. İthal kömürde de 220 dolar olan ton fiyatı 410 dolara çıktı.

Exit mobile version