Rusya – Ukrayna krizinde yeni gelişme! ABD istihbaratı medyaya beklenmedik bir iddia sızdırdı

AA’nın haberine göre ABD Başkanı Joe Biden, Moskova’nın Ukrayna’ya yönelik bir işgal hareketi başlatmaması durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile buluşmayı prensipte kabul ettiğini duyurdu. Rusya ile Ukrayna arasındaki belirsiz gerilim devam ederken öte yandan Beyaz Saray’dan da bir açıklama geldi. Gelen açıklamada Moskova’nın hala kapsamlı bir saldırı için hazırlık yaptığı iddia edildi. Bir diğer yandan Rusya ile Ukrayna arasında gerilim artmaya devam ederken, ABD istihbaratı medyaya beklenmedik bir iddia sızdırdı.

Beyaz Saray’dan Tansiyonu Düşüren Açıklama

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin Beyaz Saray’dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, konuya ilişkin açıklamasında “Herhangi bir işgalin olmaması durumunda Başkan Biden, Devlet Başkanı Putin ile buluşmayı prensipte kabul etti.” ifadelerini kullandı. Psaki’nin yazılı olarak yaptığı açıklamada, Ukaryna’ya yönelik bir işgal eylemenin gerçekleşmemesi için ABD’nin tüm diplomatik süreçleri kullanacağını işaret etti. Psaki açıklamasında ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un bu hafta içinde Avrupa’da buluşmalarının planlandığını da hatırlattı.

Hızlı ve Ağır Yaptırım Uyarısı

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, krizin diplomatik çözümüne her zaman hazır olduklarını ancak Rusya’nın işgale yönelik bir adım atması durumunda hızlı ve ağır yaptırımlar getireceklerini ifade etti. Beyaz Saray Sözcüsü ayrıca Moskova’nın hala kapsamlı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunu öne sürdü. Beyaz Saray’dan konuya ilişkin açıklama gelirken, ABD istihbaratı medyaya ilginç bir iddia sızdırdı.

ABD Medyasında Yer Alan İlginç İddialar

CNN televizyonunun ve Washington Post gazetesinin ABD’li yetkilileri kaynak olarak gösterdikleri haberlerde, Vladimir Putin’in “Ukrayna saldırısının başlatılmasına” ilişkin emrinin, ordu komutanlarına gittiğine dair ABD istihbaratının elinde bilgi olduğu iddia edildi. Söz konusu haberlerde bu istihbarat bilgisinin Washington’a geçtiğimiz hafta geldiği, Başkan Biden ile Dışişleri Bakanı Blinken’in bu bilgiye dayanarak Putin’in Ukrayna’yı işgal edeceğine karar verdiği yönünde açıklama yaptığı öne sürüldü. ABD medyasında yer alan ilginç iddianın ardından, Rusya’nın tamamen yanıltma amacı ile bu bilgiyi dolaşıma sokmuş olabileceği iddiaları da tartışılmaya başlandı.

Exit mobile version