Ekonomi

Rusya- Ukrayna savaşı, Kapalıçarşı altın satışlarını da vurdu! Kapalıçarşı esnafından şok eden gram altın tahmini! Güncel altın fiyatları

Aylardır devam eden Rusya- Ukrayna geriliminin, 6 gün Rusya’nın Ukrayna sınırlarını ihlal etmesi ile birlikte resmen savaşa dönmesi, piyasaları hareketlendirdi. Geçtiğimiz yılın aralık ayında döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmelerin gündelik hayata ne kadar etki ettiğine bizzat şahit olan vatandaşlar, savaşın piyasaları nasıl etkileyeceğini endişe ile takip etmeye başladılar.

Vatandaşların piyasalar ile ilgili yaşamış olduğu endişelere, Kapalıçarşı esnafından gelen ürkütücü gram altın yorumu da eklendi. Kapalıçarşı sınırları içerisinde altın satan esnaflar, son günlerde altın fiyatlarının tekrar hareketlendiğini, savaşın adının bile altın fiyatları üzerinde etkisi olduğunu dile getirdiler. Ayrıca esnaflar, savaşın devam etmesi durumunda ilerleyen günler için gram altın tahmininde de bulundular.

Rusya- Ukrayna Savaşı Altın Piyasasını Hareketlendirdi!

Bir süredir devam eden Rusya- Ukrayna geriliminin resmen bir savaşa dönüşmesi, ekonomi piyasalarını ve Rusya’nın egemen olduğu diğer sektörleri direkt olarak etkiledi. Son zamanlarda belli bir dengede hareket eden döviz kurları ve altın piyasası da Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştan direkt olarak etkilenerek, uzun bir süredir sabit olan fiyatların üst seviyelere çekilmelerine sebep oldu.

Rus ve Ukraynalı Müşteri Sayısı Azaldı!

Rusya’nın birçok yaptırım ile karşılaştığı yeni dönem Ukrayna savaşı sonrasında, turistlerin akın ettiği Kapalıçarşı’da konuya ilişkin araştırmalar yapıldı. Esnaf ile röportajların yapıldığı araştırmalarda, çarşı içerisinde Rus ve Ukraynalı müşteri sayısının oldukça düştüğüne çekildi. Bazı esnaflar da gelen Rus ve Ukraynalı müşterilerin savaşın etkisi ile gelip gelmediklerini merak ettiklerini dile getirdiler.

Şok Eden Gram Altın Tahmini!

Kapalıçarşı’da esnaflık yapan vatandaşlar ile yapılan röportajlar esnasında, yıllardır bölgede altın alım satımı yapan esnafların yorumları oldukça şaşırttı. Savaşın adının geçmesinin bile altın fiyatları üzerinde etkili olduğunu dile getiren esnaflar, savaşın bir süre daha devam etmesi durumunda gram altın fiyatının bir iki ay sonunda 1000 TL’ye tekrar yükselebileceğini ifade ettiler. 1 Mart güncel altın fiyatları ise şu şekilde açıklandı:

  • Gram altın satış: 857,76 TL
  • Çeyrek altın satış: 1415 TL
  • Ons altın satış: 1920,83 TL