Gündem

Rusya-Ukrayna savaşında korkunç iddia: 400 kişilik özel suikast askeri, Zelenskiy’i öldürmek için harekete geçti!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında 5. güne girildi. Savaşın çarpıcı ve endişe veren etkisi gündeme gelmeye devam ederken, bir de gündeme şok eden bir iddia geldi. İddialara göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’ye ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek amacıyla 400 kişilik özel bir ekibi Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gönderdi. Gündeme gelen haberlerde, suikast listesinde Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko ve kardeşi Wladimir isimleri de bulunuyor.

“Wagner Grubu” Harekete Geçti

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın 5. gününde, gündeme korkunç ve endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Savaşın yıkıcı ortamında, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in yaklaşık 150 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Chernihiv’in merkezindeki füze saldırıları endişeleri arttırırken, Times’ta yer alan iddia korkuttu. Times’ın haberine göre Kremlin, Putin’in emri ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek amacıyla Afrika’dan, 400’ten fazla paralı Rus suikast askeri getirdi. Afrika’dan getirildiği iddia edilen ve “Wagner Grubu” olarak adlandırılan suikast ekibinin, Ukrayna’nın ele geçirilmesine yardım etmeleri için Putin’den Zelenskiy ve diğer 23 hükümet yetkilisini öldürme emri aldığı iddia edildi.

Suikast Ekibi Kremlin’den Talimat Bekliyor

Haberde yer alan bilgilere göre, Vladimir Putin’in yakın bir müttefiki olan ve Rusya’da genellikle “Putin’in şefi” olarak tanınan oligark Yevgeny Prigozhin tarafından yönetildiği ve fonlandığı belirtilen kiralık suikast ekibi, 5 hafta önce Ukrayna’ya doğru yola çıktı. Suikast askerlerinin bu operasyon için astronomik boyutlarda ücret aldıkları da iddialar arasındaki yerini aldı. Habere göre özel suikast ekibi Zelenskiy, kabine üyeleri, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klişçko ve kardeşi Wladimir gibi isimler de dahil olmak üzere, Ukrayna’da ön planda olan kilit isimleri öldürmek için Kremlin’den gelecek talimatı bekliyor.

Zelenskiy: Bir Numaralı Hedef Benim

Söz konusu haberde yer alan bilgilere göre Kiev’de ilan edilen 36 saatlik sokağa çıkma yasağı sonrası suikast planları zora girdi. Ukrayna hükümeti, askerlerin Rus sabotajcıları etkisiz hale getirebilmesi için halkın eve kapanmasını emretti. Hükümet tarafından gelen açıklamada, yasak olan saatlerde sokakta görülen herkesin “düşman” olarak kabul edileceğini bildirdi. Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde dile getirdiği bir açıklamasında Rus ordusunun “bir numaralı hedefinin” kendisi olduğunu ve “iki numaralı hedefin” de ailesi olduğunu dile getirmişti. Zelenskiy daha sonra ABD’nin tahliye ve yardım talebini “Beni bir yere götürecek olan araçlara değil, anti-tank mermilerine ihtiyacım” var diyerek reddetmişti.