Rusya’dan 3. Dünya Savaşı Uyarısı!

Ukrayna – Rusya arasında savaş 2 aydan uzun süredir hız kesmeden devam ediyor. Ülkenin tamamında devam eden savaş, oldukça ciddi sonuçlar doğruyor. Ekonomik sonuçlarını bir kenara bırakacak olursak, Ukrayna’da insanlar ölüyor.

Batı ülkelerinin savaştan ağır yaralar alan Ukrayna’ya ekonomik ve askeri yardımları devam ediyor. Özellikle ülkenin doğu bölgesinde çok ciddi çatışmalar devam ediyor. Rusların bu bölgeye acımasız saldırıları aralıksız şekilde gerçekleşiyor.

Nükleer Çatışma Hafife Alınamaz

Savaş Ukrayna’da devam ederken, Rus yetkililerden gelen açıklama oldukça ses getirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Ukrayna’daki savaş ve batı ülkelerinin yaptığı yardımlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Lavrov, olası bir nükleer bir çatışmanın asla hafife alınmaması gerektiğini söylerken, gerçekleşebilecek bir 3. Dünya Savaşı’nın tam anlamıyla gerçek bir tehlike olduğunun altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Interfax isimli bir haber ajansına bazı demeçler verdi. Verilen demeçte, söz konusu tehlikenin çok ciddi ve gerçek olduğu belirtilirken, asla hafife alınmaması gerektiği yer aldı. Rus Bakanın bu sözleri bazı kesimler tarafından ‘Batı’ya gözdağı’ olarak nitelendirildi.

Silah Yardımları Rus Ordusu İçin Meşru Bir Hedef

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov yaptığı açıklamalarda, NATO’nun Ukrayna’ya silah yardımlarında bulunduğunu, bunun da NATO’nun Rusya ile bir ‘vekalet savaşı’ içerisinde olduğu anlamına geldiğini söyledi. Bakan Lavrov, Rus ordusunun bu silahları hedef olarak gördüğünü ve saldırı yapmamaları gibi bir ihtimalin olmadığını söyledi. Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya’ya ait ordunun özel görev kapsamında hareket ettiğini ve yapılan silah yardımlarının bu ordu için meşru bir hedef olduğunu sözlerine ekledi.

‘Zelenskiy Çok İyi Bir Aktör’

Ukrayna ile yapılan barış görüşmeleri hakkında da yorumlarda bulunan Rus Bakan, Zelenskiy’nin müzakere etmediğini, müzakere ediyormuş gibi davrandığını açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı olmadan önce aktör olan Zelenskiy’ye göndermede bulunanan Rus Bakan Lavrov, Zelenskiy’in çok iyi bir aktör olduğunu söyledi.

Rusya’dan Nota

Ayrıca Rusya, ABD Büyükelçisi olarak görev yapan Anatoly Antonov aracılığı ile, ABD’nin Ukrayna’ya silah sağlamayı bir an önce durdurmasını talep eden bir nota gönderdiğini açıkladı.

Exit mobile version