Rusya’dan müzakereler sırasında gerilimi yükselten açıklama: NATO Ukrayna’ya savaş uçağı verirse Rusya cevap verecek

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde birinci ay geride kalırken, dünyada gözler İstanbul’a çevrildi. Rus ve Ukraynalı heyetlerin müzakere görüşmelerinde geldiği İstanbul’da görüşmeler devam ederken, buradan barışçıl çözümlerin çıkması bekleniyordu. Ancak müzakereler sırasında Rusya’dan tansiyonu yükseltecek bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, savaşın 30. gününde yaptığı açıklamada Ukrayna’daki askeri operasyonunun ilk aşamasının tamamlandığını ve Ukrayna ordusuna büyük bir darbe vurulduğunu açıklamıştı. Müzakere sırasında açıklama yapan Şoygu “Ordunun askeri kapasitesi büyük ölçüde yok edildi. NATO Ukrayna’ya uçak ve hava savunma sistemi gönderirse Rusya buna da kısa sürede cevap verecek” ifadelerini kullandı.

Rusya’dan Tansiyonu Yükselten Açıklama

Dün Rus ve Ukraynalı heyetler, barış görüşmeleri için İstanbul’a geldi ve Dolmabahçe’de bugün sabah saatlerinde görüşmeler başladı. Görüşmelerden barışçıl ve savaşı sonlandıracak açıklamalar umutla beklenirken, Rusya’dan tansiyonu yükseltecek bir açıklama geldi. Daha önce yaptığı açıklamasında 24 Şubat’ta başlayan askeri operasyonda ilk aşamanın tamamlandığını ve Ukrayna ordusuna büyük darbe vurulduğunu dile getiren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bu kez de açıklamasında Ukrayna ordusunun hava gücünün neredeyse tamamen imha edildiğini ve Ukrayna ordusunun büyük ölçüde yok edildiğini duyurdu. Şoygu açıklamasında, Rus ordusunun temel görevinin de Donbas bölgesinin kurtarılması olacağını belirtti.

“NATO Savaş Uçağı Gönderirse Rusya Cevap Verecek”

Açıklamasında Ukrayna’da yaklaşık 600 yabancı paralı askerin de öldürüldüğünü belirten Şoygu, NATO’nun Ukrayna’ya savaş uçağı ve hava savunma sistemi göndermesi durumunda Rusya’nın buna uygun şekilde ve kısa sürede cevap vereceğini de dile getirdi. Şoygu daha önceki açıklamasında operasyonun Donbas bölgesinde yoğunlaşacağını belirtmiş ve bu açıklama, Rusya’nın savaşta zorlandığı için taktik değiştirdiği yönünde yorumlanmıştı. Şoygu’dan gelen açıklama gerilimin tırmanmasına neden oldu.

Exit mobile version