Rusya’nın geliştirdiği corona virüsü aşısının fiyatı belli oldu!

Farklı ülkelerden aşı müjdeleri gelirken, aynı zamanda ülkelerin geliştirdikleri corona virüsü aşılarının fiyatları da belli olmaya başlandı. Peki, corona virüsüne karşı yüzde 92 etkinlik gösteren Rus aşısının fiyatı ne kadar olacak? İşte cevabı

Dünya genelinde corona virüsü yüzünden milyonlarca insan enfekte oldu. Virüs yüzünden bir milyondan fazla insan ise hayatını kaybetti. Virüsün ortaya çıktığı ilk zamanlardan bu yana aşı çalışmaları yapan şirketlerden ise Kasım ayında güzel haberler geldi. Farklı ülkelerden şirketler virüse karşı etkili aşılarını duyurdular. Son olarak ise Rusya’da Gamaleya Araştırma Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik-V koronavirüs aşısının fiyatları öğrenildi.

10 bin kişi üzerinde denendi

Virüse karşı yüzde 92 etkili olduğu savunulan Rus aşısı uluslararası pazarda fiyatının 20 dolardan (Yaklaşık 160 Türk Lirası) az olacak. Testlerin ve gönüllü gözlemlerin devam ettiği aşı çalışmalarında, Sputnik-V aşısının ise 10 bin kişi üzerinde gerçekleştirilen birinci aşama klinik denemelerinin sonucunda etkinlik oranının yüzde 92 olduğu belirtildi.

Exit mobile version