Rusya’nın ilk dışişleri bakanı Kozirev konuştu: Putin darbe ile indirilebilir

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatı neredeyse tüm dünyada büyük tepkilerle ve yaptırımlarla karşılaştı. Bu yaptırım ve tepkilere ek olarak, Rusya içinde de Rus askeri harekatına karşı tepkilerin büyüdüğü ortaya çıktı. Gündeme gelen haberler ile birlikte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilebileceğine dair söylentiler de gündeme gelmeye başladı. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra kurulan Rusya Federasyonu’nun ilk dışişleri bakanı olan Andrey Kozirev, Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal harekatından dolayı darbe ile devrilme olasılığının olduğunu iddia etti. Rusya’nın kurucularından olan Kozirev’e göre Vladimir Putin’e karşı darbe ihtimali bulunuyor.

“Ukrayna’daki Askeri Operasyonda Başarısız Olan Putin”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 17. gün de geride kaldı ve savaş devam ediyor. Rusya’nın, Ukrayna’yı çok kısa sürede işgal edebileceğini düşünürken, karşılaştıkları güçlü direniş ile beklediği başarıyı elde edemediği iddiaları da güçlenmeye başladı. Rusya’nın işgal harekatında başarısız olması, gelen ağır yaptırımlar ve Rusların da artık göstermeye başladığı tepkiler, iddialara göre Rusya lideri Putin’in geleceği adına tartışma yaratıyor.

Konu hakkında konuşan, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Rusya Federasyonu’nun ilk dışişleri bakanı olan Andrey Kozirev, Putin için “Dünyada yalnız kalan, ülkesini sert yaptırımlara maruz bırakan ve Ukrayna’daki askeri operasyonda başarısız olan” sözleri ile tanımladı. Kozirev, Putin’in ağır bedeller ödeyebileceğini öne sürdü.

“Stalin Zehirlendi, Kruşçev Kremlin’den Uzaklaştırıldı”

NBC yayınında konuşan Kozirev, söz konusu röportajında Kremlin’de bazı isimlerin darbe planları yapacağına inandığını ve Putin’in de darbeyle ya da emekliliğe zorlanarak görevinden alınacağına inandığını dile getirdi. Kozirev röportajında “Birçok Rus çarı öldü, birçoğu bir şekilde görevinden uzaklaştırıldı. Sovyetler Birliği döneminde bile çeşitli yollar vardı. Stalin’in zehirlendiği, Kruşçev’in Kremlin’den çıkarıldığı söylenir. Putin’e karşı büyüyen direnişin ve memnuniyetsizliğin de bir şekilde ortaya çıkacağını düşünüyorum. Rusya tarihi beklenmedik sonuçlarla dolu” dedi.

Exit mobile version