Rusya’ya “Acil Çağrısı” Rusya İle Türkiye Arasında Görüşme Yapıldı! Milli Savunma Bakanı Talepte Bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin içeriği Rusya’nın Ukrayna üzerine gerçekleştirdiği saldırılar ve sivillerin son durumu hakkında oldu. Rusya- Ukrayna arasındaki görüşmelerin barış sağlamak adına ve insani durumu iyileştirmek amaçlı devam etmesi gerektiğini ancak bu şekilde kalıcı barışın sağlanacağını belirten bakan Rusya Savunma Bakanı’na ateşkes yapılması talebinde bulundu. Önemli görüşme ile ilgili bakanlıktan açıklama yapıldı. İşte kritik görüşmenin ayrıntıları.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı ve Milli Savunma Bakanı Görüşmesi

Milli Savunma Bakanı mevkidaşı Sergey Şoygu ile yaptığı telefon görüşmesinde diplomatik bir çözüme ulaşılarak sivillerin başta Mariupol olmak üzere bütün kentlerden güvenli bir şekilde tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi. Kalıcı barışın sağlanması için diplomatik görüşmelerde Türkiye olarak desteğini belirten bakan ateş kesin sağlanması gerektiğini ve sivillerin daha fazla zarar görmeden acilen tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı. Gerekli diplomatik görüşmelerde Türkiye olarak desteklerinin altını çizen bakan barışı her zaman desteklediklerini belirtti.

Türkiye’nin İnsani Yardımları

Yapılan görüşmede önceden olduğu gibi şimdi de barışın sağlanması adına elinden gelen her şeyi Türkiye cumhuriyeti adına yapacağını belirten bakan insani yardım konusunda ülke ve bakanlık olarak her türlü yardımı sağlayacağını vurguladı.

Siviller Acilen Tahliye Edilmeli

Görüşmede Rusya Savunma Bakanı’na sivillerin acilen güvenli bir şekilde tahliye edilmesi gerektiğini vurgulayan bakan söz konusu sivillerin yapılacak ateşkes anlaşması ile karadan, denizden ya da havadan tahliyesinin sağlanması gerektiğini belirti. Kalıcı barışa destek olmak için gerekenin yapılacağını dile getiren bakan sivillerin güvenliğinin önemini vurgulayarak sivillerin tahliyesinin aciliyettini ve bunun için gerekeni yapacaklarını Rusya savunma bakanına bildirdi.

Exit mobile version