Gündem

Rusya’ya İkinci Ambargo Paketi Yolda! Putin Çok Kızacak!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkent Kiev’de Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel’i ağırladı. Ortak bir basın toplantısı gerçekleştirilirken, Zelenskiy önemli açıklamalarda bulundu. Mariupol’ de işlenen savaş suçlarının ve bu suça ortak olanların cezasız kalmayacağını söyledi. Rusya’nın bu faaliyetlerine karşılık altıncı yaptırım paketinin onaylanmasının eli kulağında olduğunu ifade etti. Beklenen altıncı yaptırım paketi enerji, gaz ve petrol ürünleri konusunda ambargoyu içeriyor olacak.

Konsey Başkanı Borodyanka’da

Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel, Kiev’deki görüşme öncesinde Borodyanka’yı ziyaret etti. Rus Ordusu’nun yakın zaman önce geri çekildiği yerleşim yeri, Kiev bölgesine yer alıyor. Şehirdeki incelemelerinin ardından Michel açıkalamlarda bulundu. Bölgedeki durumunun Ukrayna’nın birçok bölgesinden farksız olduğunu söyleyen Michel, savaş suçlarının asla unutulmayacağını, barışın adalet sağlanmadan gelmeyeceğini ifade etti.

İkili, Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

Avrupa Birliği Konsey Başkanı Charles Michel, Borodyanka yaptığı ziyaret sonrasında Kiev’e geçti. Burada Vladimir Zelenskiy ile Avrupa Birliği üyeliği hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. İkilinin yaptığı görüşme yaklaşık iki saat sürdü. İki saatlik görüşme sonrasında ortak bir basın toplantısı düzenlendi. Zelenskiy basın toplantısında yaptıkları görüşme hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Rusya’nın yaptığı saldırılarla, Ukrayna’nın varlığını ortadan kaldırmak istediğini söyledi. Yapılan görüşmenin içeriği ile ilgili bilgi veren Zelenskiy; olası Avrupa Birliği üyeliği hakkında konuştuklarını, bunun yanında finansal yardım ve silah yardımları hakkında da görüştüklerini ifade etti. Gelen finansal yardımlarla harap olmuş ülkenin tekrar inşasına başlayacaklarını söyledi. Ayrıca, Rusya’nın ülke topraklarına yaptığı saldırıların, bir soykırım niteliğinde olduğunu ekledi.

Ambargo Yolda

İşlenen savaş suçlarının cezasız kalmayacağını söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaş suçu işleyenlerin de tespit edileceğine inandığını söyledi. Yapılan saldırılar ve işlenen savaş suçları neticesinde Rusya’ya yaptırımların devam edeceğini söyleyen Zelenskiy, altıncı yaptırım paketinin kısa süre içerisinde onaylanmasını bekliyor. Devlet Başkanı yaptığı açıklamalarda yaptırım paketinin içeriğine de değindi. Rusya’ya gaz konusunda, enerji konusunda ve petrol ürünleri konusunda ambargo uygulanacağını ve Rus bankalarının hesaplarının bloke edileceğini söyledi. Finansal olarak büyük bir destek sağlanacağını ve bu desteğin zaferi beklemeden ülkenin yeniden inşasında kullanılacağını açıkladı