Genel

Rüyada Akrabanın Hamile Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada akrabanın hamile olması imam Nablusi (r.a) tabirine göre; rüya sahibinin çok hayırlı bir dönem içerisinde gireceğine işaret etmektedir. Rüyada akraba görmek farklı şekillerde yorumlansa da akrabanın hamile olması yakın zamanda müjde alınacağı anlamına gelmektedir. Hayra yorulan bir rüya olan rüyada akrabanın hamile olduğunu görülmesinin diğer anlamları ise şu şekildedir:

  • Maddi ve manevi anlamda rüya sahibinin huzur bulacağına,
  • Darlıktan kurtulmaya ve hanenin bereketleneceğine,
  • Alınacak güzel haberler olduğuna,
  • Hayatın düzene gireceğine ve iş hayatında başarılar elde etmeye,
  • İş hayatında önemli yerlere gelineceğine ve parasal anlamda artış yaşanacağına

İşaret etmektedir.

Rüyada Akrabanın Öldüğünü Duymak

Rüyada akrabanın öldüğünün duyulması hayırlı bir rüyadır. Rüyada akrabanın öldüğünü duymak Caferi Sadık (r.a) yorumuna göre; rüya sahibinin müjdeli bir haber alacağına ve bu müjdeli haber sayesinde hayatının değişeceğine işaret etmektedir. Rüyada akrabanın öldüğünü duymak aynı zamanda rüyayı gören kişinin güçlü ve dirençli birisi olduğuna ve başına gelen her zorluğun üstesinden tek başına geleceğine işaret etmektedir.

Rüyada Akrabanın Hasta Olduğunu Görmek

Rüyada akrabanın hasta olması hane içerisinden birinin şifa bulacağına delalet etmektedir. Rüyada akrabanın hasta olduğunu görmek İmamı Gazali (r.a) yorumuna göre; rüya sahibinin tez amanla alacağı güzle bir haber sayesinde hanesine sevinç yayılacağına, haneden hasta olan birinin çok yakın zamanda şifaya kavuşacağına ve rüya sahibinin ailesi ile çok mutlu ve huzurlu zamanlar geçireceğine delalet etmektedir.

Rüyada Akrabanın Ölüm Haberini Almak

Rüyada akrabanın ölüm haberinin alınması ansızın kapıyı çalacak güzel bir kısmet olarak yorumlanmaktadır. Rüyada akrabanın ölüm haberini alındığı kişi eğer tanıdık biri ise bu kişi ile bir yolculuğa çıkılacağına ve güzel kısmetler elde edileceğine yorulur. Eğer rüyada haberi veren kişi tanımadık biri ise rüya sahibine çok yakında bir hediye geleceğine işaret etmektedir. Ayrıca bu rüyanın yorumu gören kişinin bekar ve evli olmasına göre de değişiklik göstermektedir. Rüyayı gören kişi evli ise çok yakın zamanda bir bebek müjdesi ile karşılaşacağına yorulurken rüyayı gören kişi bekar ise mutlu bir evlilik yapacağı ve hayırlı kısmetler bulacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada Akrabanın Evinde Banyo Yapmak

Rüyada akrabanın evinde banyo yapmak hayra yorulmayan ve rüya sahibinin muhtaç olacağını simgeleyen bir rüyadır. Rüyada akraba görmek ise aksine hayra yorulan ve haber anlamı taşıyan bir rüyadır. Rüyada akrabanın evinde banyo yaptığını görmek Cabir ül Magribi (r.a) tabirine göre; rüya sahibinin zor ve sefil günler yaşayarak eş, dost ve akrabadan medet umacağına işaret etmektedir. Diğer yandan ise bu rüyanın olumlu anlamı ise rüya sahibi başkalarına muhtaç olsa bile eli boş dönmeyecektir.

Rüyada Akrabanın Para Verdiğini Görmek

Rüyada akrabanın para vermesi rüya sahibinin bolluk yaşayacağına ve iş alanında karşısına fırsatlar çıkacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyada akrabanın para vermesinin diğer anlamları ise şu şekildedir:

  • Yakın bir zamanda çok önemli bir iş ile alakalı güzel haberler alınacağına,
  • Rüya sahibinin karşısına çok güzel fırsatlar çıkacağına,
  • İş alanında yeni bir başlangıç yapmaya ve iş değişimine,
  • Maddi olarak rahata ve feraha çıkmaya,
  • Beklenen toplu bir paranın çok yakında ele geçmesine

İşaret etmektedir.

Rüyada Akrabanın Evinin Yandığını Görmek

Rüyada akrabanın evinin yanması zor günlere işaret eder. Rüyada akrabanın evinin yanması İbn-i Sirin (r.a) yorumuna göre; rüya sahibinin maddi ve manevi açıdan çöküşler yaşayacağına, zor günlerin onu beklediğine, ödeyemeyeceği bir borca gireceğine ve ailesi ile büyük kavgalar anlaşmazlıklar yaşanacağına delalet etmektedir.

Rüyada Akrabanın Eski Evine Gitmek

Rüyada akrabanın eski evine gitmek eski güzel günleri anmak ve huzurlu zamanların hatırlanması anlamına gelirken rüyada akraba görmek hanede huzurun sağlanmasına işaret etmektedir.

Ayrıca rüyada bulaşık yıkandığını görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.