Genel

Rüyada Arapça Yazı Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada Arap alfabesi ile yazılmış yazı görmek rüya sahibinin hak yoldan şaşmayacağı manasına gelir. Rüyada Arapça yazı görmek rüya sahibinin daima Allah korkusu ile yaşayacağına işaret eder. Bu kişi, Allah’ın rızasını kazanacaktır. Kötü işlerden ve fenalıktan uzak duracaktır. Daima hayırlı işlerin içinde olacaktır. Bu kişinin kazancı ve rızkı helal olacaktır. Bu kişi, her şeyin hayırlısı ile karşılaşacaktır.

Rüyada Kur’an-ı Kerim’den Bir Yazı Görmek

Rüyada Kur’an-ı Kerim ayetlerini görmek rüya sahibi için müjde manasına gelir. Bu kişinin istekleri ve duaları kabul olacaktır. Hayatında kötü giden durumlar, zorluklar ve sıkıntılar düzelecektir. Ayrıca bu kişi, çok yakın ve güvendiği bir dostu ile ortak bir işe girişecektir.

İmamı Nablusi (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüyada Kur’an ayetlerini Kur’an’ın üzerinden okumak, emir, nehiy, şeref, sevinç ve yardıma delâlet eder.’’

Rüyada Rüya Sahibinin Elinde Arapça Yazı Olduğunu Görmesi

Rüyada elinde Arapça yazı görmek rüya âlimlerine göre hem olumlu hem de olumsuz şekilde tabir edilmiştir. Olumlu tabirleri şu şekildedir:

  • Bu kişi, içinde bulunduğu ve yapması gereken tüm işleri zamanında bitirecektir.
  • Yokluk ve sıkıntı çekmeyecektir.
  • Kişinin ilim sahibi olacağına işaret eder.
  • Kendisini durmadan geliştirecektir.
  • Hayatında yaşanacak değişimlerin ve mutluluğun habercisidir.

Bu rüyanın olumsuz tabirleri ise şu şekildedir:

  • Kişinin gelir kaynakları bitecektir.
  • Maddi anlamda sıkıntılı günler yaşanacaktır.
  • Kişi, kendisini oldukça sağlıksız, güçsüz ve yorgun hissedecektir.

Elde Arapça yazı görülmesi rüyası, İmamı Nablusi (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüya sahibi, verdiği uğraşların sonunda hasret duyduğu zafere, sıkıntıya düşerek hak ettiği iyiliğe, zorlukla birlikte istediği müjdeye, başarısızlıktan sonra ümit ettiği hayra, bir kişiden yardım isteyerek elde ettiği servete delâlet eder.”

Rüyada Arapça Yazılmış İsim Görmek

Rüyada Arapça yazılmış ad görmek çaba manasına gelir. Yani rüyada Arapça yazı görmek ve bu yazının bir isim niteliği taşıyor olması, rüya sahibinin manevi hayatına önem vereceği anlamına gelir. Bu kişi; mutlu, huzurlu, refah içinde yaşayacağına ve kendini geliştirmek için yoğun bir çaba sarf edeceğine işaret eder.

Rüyada Vücudunda Arapça Yazı Olduğunu Görmek

Rüyada bedende Arapça yazı olduğunu görmek evlilik manasına gelir. Bu rüya, rüya sahibi bekar ise evliliğe işaret eder. Evli ise mutlu ve uzun bir evliliğe işaret eder. Yani rüya sahibi iki durumda da güzel ve mutlu bir evlilik yaşayacaktır. Rüya sahibinin uzakta yaşayan sevdiği bir yakını tarafından alacağı güzel habere de işaret eder. Ayrıca başka bir tabire göre de rüya sahibi, içinde bulunduğu sıkıntıları, sorunları ve zorlukları çözmek için çaba sarf edeceğine ama çözüme varamayacağına işaret eder.

Rüyada Kırmızı Renkli Arapça Yazı Görmek

Rüyada görülen Arapça yazının kırmızı olması rüya sahibinin gerçek hayatta yaşayacağı birtakım olaylardan dolayı can derdine düşeceğine işaret eder. Ayrıca bu kişinin önüne iş hayatında birçok yeni iş imkânı çıkacaktır.

Rüyada Arapça Yazılmış Dua Görmek

Rüyada Arap alfabesi ile yazılmış dua görmek rüya sahibinin var olan borçlarından kurtulacağına işaret eder. Bu sayede hem kendisi hem de ailesi oldukça mutlu olacaktır. Hastalıklarına şifa bulacaktır. Ömrünün geri kalan kısmında talihi açık, mutlu ve huzurlu olacaktır. Bu rüyanın olumsuz tabirleri ise şu şekildedir:

  • Kişinin kazancı azalacaktır.
  • Kararsız olunacaktır. Bu yüzden önüne gelen fırsatları kaçıracaktır.

İmamı Nablusi (r.a) der ki; ‘‘Bir kimseye rüyada dua ettiğini görmek, o adamdan korktuğundan dolayı ona boyun eğmeye delâlet eder.’’

Rüyada Gökte Arapça Yazı Görmek

Rüyada gökyüzünde Arapça yazı görmek rüya sahibinin sıkıntı ve zorluk çekeceğine işaret eder. Bu kişi, hiç beklemediği bir anda birtakım sorunlarla karşı karşıya gelecektir. Zor zamanlar geçirecektir; ancak göstereceği yoğun çaba ve çalışkan olması nedeniyle başarıya ulaşacak ve iyi bir makam sahibi olacaktır.

Gökyüzünde rüyada Arapça yazı görmek ve bu yazının Allah anlamına gelmesi ise iyiye yorulur. İmamı Nablusi (r.a) ve Cabir ül Magribi (r.a) de bu rüyayı hayra yormuştur.

Ayrıca rüyada ölmüş bebek görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.