Rüyada Ateş Yandığını Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Düşte yanan ateş görmek rüya âlimlerine göre şans manasına gelir. Genel olarak bu rüya, hayırlı ve güzel olarak yorumlanır. Rüya sahibinin iş hayatında güzel pozisyonlara geleceğine ya da iyi bir iş sahibi olacağına işaret eder. Bu sayede kazancı artacaktır. Ortaklık üzerinden girişeceği işlerden bol kazanç sağlayacaktır. Ayrıca rüyada ateş görmek şu şekilde de yorumlanır:

İmam Nablusi (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüyada dumansız ateş gören kişiler, büyük kişilere yakınlık duyar. Bağlı işleri çözülür. Işık yayan alev görmek ise çoğu bakımdan hayırlıdır. Ateşte bir şey pişirdiğini gören, güzel sohbetlerde bulunur ve güzel haberler alır.’’

Câferi Sâdık (r.a) tabirine göre ise rüyada ateş görmek 6 farklı şekilde yorumlanır. Bunlar; fitne, fesat, düşmanlık, kavga, fena söz ve muradın olmayışıdır.

Rüyada Ateş ile Isındığını Görmek

Rüyada ateşin yanında durarak ısınmak rüya âlimlerine göre rüya sahibinin cennete gideceğini müjdeler. Bu kişi öldükten sonra cennete gidecektir. Isınılan ateş eğer ki çok büyük ise nüfuz sahibi biri ile yakınlık kurulacağına işaret eder. Ayrıca ısınılan ateşe çok yakın durulmuş ise bu durum korku, sıkıntı ve fakirliğe işaret eder. Rüyada ateşin etrafında ısınıldığı zaman kış mevsimi ise bu durum zenginliğe işaret eder.

Rüyada Yanan Ateşe Girdiğini Görmek

Rüyada ateşe girmek ve azap çekmek rüya âlimlerine göre rüya sahibinin cehenneme gitmesine neden olacak bir günah işlediği manasına gelir. Bu kişi gerçek hayatta maddi açıdan zarar edecektir, fitneye düşecektir. Yani rüyada ateş görmek ve o ateşten zarar görmek günah işlemeye yorulur. Eğer ki rüya sahibi, ateşin üzerinden atlayarak geçiyorsa ya da ateşe girip hemen çıkıyorsa bu durum da cennete girileceğine yorulur.

Rüyada Yanan Ateşi Söndürdüğünü Görmek

Düşte yanmakta olan ateşi söndürmek açılacak olan kısmet manasına gelir. Bu kişinin kısmeti artacaktır. İyiye yorulan bir rüyadır. Ancak söndürülen ateşin nerede yandığı da önemlidir. Eğer ki sobada ya da ocakta yanmakta olan ateş söndürülmüşse can sıkıcı haberlere işaret eder. Söndürülen ateş birine veya bir şeye zarar vermekteyse iyiliğe ve o bölgedeki fitneyi yok etmeye işaret eder. Rüyada ateş söndürmek bazı âlimlere göre fenalığı tahrik etmektir. Rüyayı gören kişi, deniz yolculuğunda ise boğulacak ve su üstünde görülecektir. Rüyayı gören kişinin yolcusu bulunuyorsa yanma oluşacak ya da onun haberini alacaktır.

Rüyada İnsanın Kalbini Yakan Ateş Olduğunu Görmek

Rüyada yüreği yanan birisi kara sevdaya tutulmuştur. Yanan ateş eğer ki ağaçları yakıyorsa gerçek hayatta sevilen bir insanın ölümünden doğacak tartışmalara ve gerginliklere işaret eder.

İmam Nablusi (r.a) der ki; ‘‘Rüyasında ateşle bir yerini yakan malının zekatını vermelidir.’’

Rüyada Ateş Yaktığını Görmek

Düşte ateş yakmak büyük güç ve destek manasına gelir. Rüya sahibi oldukça zekice hamlelerde bulunacak ve gösterdiği yoğun çaba sayesinde de başarıya ulaşacaktır.

Rüyada yakılan ateş eğer ki karanlık bir gecede halka göstermek için yakılmış ise halk, o kişiyle beraber doğru yolu bulacakları bir ilme ulaşacaklardır. Eğer ki karanlık olmayan bir yerde ateş yakılmış ise rüya sahibinin yanlış ve sapıkça bir iş yaptığı manasına gelir. Gündüz yakılan ateş harp ve fitneye, gece yakılan ateş ise dostluğa işaret eder.

Rüyada Göğe Doğru Yükselen Ateş Görmek

Rüyada yukarıya doğru harlanan bir ateş görmek gerçek hayatta savaşa işaret eder. Bu durum, bir grup halinde işlenmiş olan yanlış, kötü ve çirkin bir davranış manasına gelir. Eğer ki ateş parlak ve yararlı ise mutluluğa işaret eder.

Rüyada Yanan Ateşin İçinden Geçtiğini Görmek

Rüyada ateşin arasından geçmek rüya sahibinin gerçek hayatta zorluk ve sıkıntılarla karşı karşıya kalacağına işaret eder. Bu kişi, karşılaşacağı tüm sorunlara karşı yoğun bir çaba sarf edecek ve üstesinden gelecektir. Ayrıca rüyada ateş görmek ve bu ateşin içinden geçmek, rüya sahibinin dost bildiği kişilerden kazık yiyecek olmasına da işaret eder. Rüya sahibi yaşayacağı tüm bu sıkıntı ve fenalıklar karşısında çok üzülecektir ama yine de hepsinin üstesinden gelmeyi başaracaktır.

Ayrıca rüyada su hortumu görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.

Exit mobile version