Genel

Rüyada Çocuğunun Kaçırıldığını Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada evladının kaçırılması kişinin hayatını değiştirecek büyük kararlar alınması manasına gelir. Rüyada çocuğunun kaçırıldığını görmek kişinin kendi şahsını veya ailesini doğrudan etkileyecek olan büyük kararların alınacağına işaret eder. Bu kararların sonunda da rüya sahibi için pişmanlık vardır.

İbn-i Sirin (r.a) der ki; ‘‘Rüyasında kaçırılmış çocuk gören kişinin hayatına bir çocuk girer ve bu çocuk, kişinin hayatında önemli bir etki bırakır.’’

Rüyasında çocuğunu kaybeden ve ağlayan kişi tabiri üzerine Cabir ül Magribi (r.a) diyor ki; ‘‘Rüyada çocuğunu kaybetmek ve ağlamak, rüya sahibinin alacağı müjdeli haberlerle hayatının olumlu yönde değişeceğini ve mutlu gelişmeler yaşayacağına işaret eder.’’

Rüyada Kaçırılan Çocuğu Kurtardığını Görmek

Rüyada kaçırılan evladı kurtarmak gamsız bir insan manasına gelir. Bu kişinin oldukça bencil ve düşüncesiz olduğuna işaret eder. Sadece kendi mutluluğunu önemsediğini gösterir. Ayrıca bu kişi, hayatını dolu dolu yaşar; ancak yine de bazen üzülebilir. Bu kişi, kendisini her zaman başkalarından daha farklı görür.

İmamı Gazali (r.a) diyor ki; ‘‘Rüyada çocuğunu aramak, rüya sahibinin hane içerisinde anlaşmazlıkların ve kavgaların yaşanmasına delâlet eder.’’

Rüyada kızını kaybeden ve ardından bulan kişi tabiri üzerine İmamı Nablusi (r.a) der ki; ‘‘Rüyada kızını kaybetmek ve bulmak, rüya sahibinin kafasındaki sorunları halletmesine ve bir ömür boyu geçim sıkıntısı yaşamamasına işaret eder.’’

Rüyada Kişinin Küçük Çocuğunun Kaçırıldığını Görmesi

Rüyada ufak evladının kaçırıldığını görmek korku manasına gelir. Bu kişinin hem maddi hem de manevi açıdan sınırlanmaktan oldukça korktuğuna işaret eder.

Rüyada küçük çocuğunun kaçırıldığını görmek, bazı rüya âlimlerinin tabirine göre de yeni dostluklar manasına gelir. Bu kişilerin hayırlı olacağına ve dostluklarının uzun süreceğine işaret eder.

Rüyada Kaçırılan Çocuğunun Erkek Olması

Rüyada erkek çocuğunun kaçırıldığını görmek hane içi anlaşmazlıklar ve gerginlikler manalarını taşır. Rüyada çocuğunun kaçırıldığını görmek ve bu çocuğun erkek olması, rüyayı gören kişinin genellikle babası ile anlaşmazlık yaşayacağına yorulur. Bu tartışmaların da zamanla büyüyeceğine ve kavgaya dönüşeceğine işaret eden bir rüyadır.

İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüyada erkek çocuğunun kaybolması, rüya sahibinin işlerini çok güzel bir şekilde yoluna sokacağını ve zihnindeki sorunları çözüp rahatlayacağına işaret etmektedir.’’

Rüyada Annesinden Kaçırılan Çocuğun Kız Olması

Rüyada kız evladın annesinden kaçırılması sevmek ve sevilmek manasına gelir. Bu rüyayı gören anne, gerçek hayatta sevgi dolu bir insandır. Sevilen ve seven birisi olduğuna işaret eder.

Bu rüyayı gören anne eğer ki bir sağlık çalışanı ise geçmiş ile bağını koparamadığını gösterir. Geçmişteki kötü olayları hatırlayarak sıkıntılı ve zorlu bir dönem yaşayacağına işaret eder.

Rüyada Çocuğun Okuldan Kaçırılması

Rüyada okuldan çocuk kaçırıldığını görmek sabırlı olunması gerektiği yönünde uyarı niteliği taşır. Eğer sabırlı olunursa kişinin yaşadığı sorunların bulacağına, depresif ruh halinden çıkılacağına, hane içi muhabbetin ve sevincin artacağına işaret eder.

Rüyada Kaçırılan Çocuğun Öldürülmesi

Rüyada kaçırılan evladın öldürüldüğünü görmek evlat sevgisi manasına gelir. Rüyayı gören anne ve babanın çocuklarına olan düşkünlüğünü gösterir. Ayrıca bu rüyayı gören kişinin, eşinin yapacağı sevindirici bir sürpriz ile karşı karşıya kalacağına işaret eder.

Bu rüyayı gören ebeveynlerin çocukları, eğitim hayatında oldukça başarılı olur. Bu başarı ile ebeveynlerinin oldukça gurur duyacağına işaret eder.

Rüyada Yurt Dışına Çocuğunun Kaçırılması

Rüyada evladının ülke dışına kaçırıldığını görmek taşınmak ve seyahat manasına gelir. Rüya sahibinin taşınma kararı alarak yeni bir hayata atılacağına veya uzun bir seyahate çıkılacağına işaret eder.

Bazı rüya âlimlerinin tabirine göre rüyada çocuğunun kaçırıldığını görmek rüyası, kişinin ailesi ile beraber yapacağı uzun bir tatile de yorulur. Ailesi ile beraber ülke ve şehir turu atılacağına işaret eder.

Ayrıca rüyada siyah ayı görmek ne anlama gelir ? Bilgilerine bakabilirsiniz.